Gündüz Gece, rengarenk kültür yelpazesiyle Mardin'de

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta, tarihi dokusu ve rengarenk kültürüyle Mardin'in Nusaybin ilçesinden izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Gündüz Gece, rengarenk kültür yelpazesiyle Mardin'de
Gündüz Gece, rengarenk kültür yelpazesiyle Mardin'de
GİRİŞ 19.01.2024 15:39 GÜNCELLEME 19.01.2024 15:39

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece", bu hafta farklı kültürlerin buluşma noktası Mardin'in Nusaybin ilçesini ekranlara taşıyor. İlk olarak Kürşat, Hz. Muhammed'in 13. kuşaktan torunu Zeynel Abidin adına 1159 yılında Zengiler tarafından yapılan Zeynel Abidin Camii'ni gezdi. Tarihi caminin avlusunda Mardinlilerle buluşan Kürşat, Mardin mutfağına özgü lezzetlerin yapımına eşlik etti. Mardin'e has mumbar dolması ve etli pilav yapan ablalarla keyifli sohbetler gerçekleştiren Kürşat, izleyenleri için bu lezzetlerin tadına baktı. Yöresel lezzet şöleni, Nusaybinli bir ailenin bahçesinde de devam etti. Kürşat, enfes lezzetlerin yapım aşamalarını ve tariflerini izleyenleriyle paylaştı. 

Nusaybin'in tarihi yapılarını keşfetmeye devam eden Kürşat, Nusaybin Piskoposu olarak görev yapan Mor Yakup tarafından 320 yılında yaptırılan Mor Yakup Kilisesi'ni ve tarihi Zeynel Abidin Camii'ni yan yana görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Mor Yakup Kilisesi'ni gezen Kürşat, bu tarihi yapı hakkında bilgi aldı. Son olarak saz eşliğinde türkü söyleyen Kürşat, eğlenceli dakikalara imza attı. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!