Bahar Kapıda, göz alıcı mimarisi ve tarihi konaklarıyla Sakarya Taraklı'da

Her köşesi ayrı bir güzelliğe ve köklü bir tarihe sahip olan Anadolu'yu dere tepe demeden gezen Bahar Kapıda bu hafta; tarihi konakları, doğal güzellikleri, el yapımı ürünleri ve eşsiz lezzetleriyle Taraklı'dan evlere konuk oluyor.

Bahar Kapıda, göz alıcı mimarisi ve tarihi konaklarıyla Sakarya Taraklı'da
Bahar Kapıda, göz alıcı mimarisi ve tarihi konaklarıyla Sakarya Taraklı'da
GİRİŞ 23.02.2024 16:45 GÜNCELLEME 23.02.2024 16:45

Dur durak bilmeden Anadolu'nun her köşesini gezmeye devam eden Bahar Kapıda, Bahar Gelir'in bitmek bilmeyen enerjisi ve Anadolu insanının samimi yaklaşımlarıyla eğlenceli dakikalara imzalara atıyor. Bahar Kapıda bu hafta; meşhur Taraklı evleriyle, tahta kaşığı ve şimşir tarağıyla ün yapmış el emeği ürünleriyle ve yöresel lezzetleriyle Taraklı'dan izleyici karşısına çıkıyor. Taraklı evlerinin önünde börek çeşitleri, sucuğu, gözLemesi ve yoğurtlu mantısıyla göz dolduran sofrayı gören Gelir, bu eşsiz lezzetlere kayıtsız kalamadı. Hepsinden tatmak isteyen Gelir, özellikle içtiği tarhananın lezzetini öve öve bitiremedi.

Programına keyifli sohbetlerle devam eden Gelir, hayvancılıkla uğraşan bir kişinin yanına gitti. Kendisinden hayvancılık hakkında bilgi aldı, hayvanların çamura bulandıktan sonra kendilerini kurumaya çektiklerini öğrendi. Sineklerin bu şekilde hayvanlara zarar veremeyeceğini söyleyen çiftçi, hayvancılığın önemine de vurgu yaptı. Taraklı'nın coğrafi işaretli şimşir kaşığını yıllardır yapan amcanın yanına giden Gelir, işin inceliklerini bizzat kendisinden dinledi. "İster doktor ister profesör ol, işini başarılı yapmadığın müddetçe gelir olmaz" diyen yılların ustası, önemli nasihatlerde bulundu. Son olarak, Taraklı'nın geleneksel köpük helvasının üretimini yerinde izleyen Gelir, bizzat tadına bakarak herkesi helva yemeye Taraklı'ya davet etti.

Anadolu’nun her köşesinden hayata dair kareler ve meraklı sohbetler ‘Bahar Kapıda’ ile her hafta sonu 19:00’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?