Dizi yapımcılarına 'Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim' çağrısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş dizi ve film yapımcılarına "Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim" çağırısında bulundu.

Dizi yapımcılarına 'Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim' çağrısı
Dizi yapımcılarına 'Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim' çağrısı
GİRİŞ 01.03.2024 17:52 GÜNCELLEME 01.03.2024 17:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radya ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen "Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı" dün İstanbul'da gerçekleştirildi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de basına kapalı katıldığı toplantıda dizi, film yapımcıları ve akademisyenler dahil 40'a yakın yer aldı.

Edinilen bilgiye göre, tarafların taleplerini karşılıklı olarak ifade ettiği ve üç saati aşkın süren toplantı verimli geçti.

Aynı anda çok sayıda dizinin yayında olduğunu belirten yapımcılar, "Büyük rekabet ve reyting kaygıları söz konusu. Bizim durumumuzun da anlaşılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Artan maliyetlerden dolayı birçok şirketin zorlu bir dönemde olduğunu bildiren sektör temsilcileri, “Bütçelerimizin yarıya yakını vergilere gidiyor. Bu konuda yapılacak kolaylık sektöre katkı sağlayacak, kaliteyi artıracaktır” görüşünü paylaştı.

Bazı yapımlar eleştirilirken iyi yapımların da alkışlanması gerektiğini dile getiren yapımcılar, dizi ve filmlerin ödüllendirilmesi teklifini masaya getirdi.

- "BİR DİZİDE HERKES MI ENTRİKACI OLUR"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ın ise konuşmasında dizi ve filmleri kültürel diplomasinin ve "yumuşak gücü"nün önemli bir unsuru olarak nitelendirdiği kaydedildi.

Yapımcılarla farklı bir tarafta olmadıklarını vurgulayan Bakan Göktaş'ın "Asla birbirimizin karşısında değiliz. Biz bir paydaş, aileyiz, 'siz-biz' yok. Kamuoyuna beraber hitap ediyoruz. Birçok mesajın ulaştırılmasında dizi ve filmler önemli bir araç" ifadelerini kullandığı belirtildi.

İyi niyetle bu konuda bir dengenin bulunabileceğini belirten Göktaş'ın, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden bütün yapımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardığına işaret edildi.

"Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim" çağrısı yapan Göktaş'ın, bazen "sıradan bir sahne" olarak nitelendirilen konuların toplumdaki etkisinin çok daha farklı olduğunu vurguladığına dikkat çekildi.

Bakan Göktaş'ın, yapımcıların vergi konusundaki taleplerini ilgili Bakanlıklara ileteceğini de ifade ettiği bildirildi.

Yapımcıların tek tek söz alarak görüşlerini belirttiği toplantıda bir sektör temsilcisinin, "Dizilerde kötü karakterlere ihtiyacımız var. Ancak o şekilde iyi karakterlerin hikayesini anlatabiliriz." ifadesini kullanması üzerine Bakan Göktaş'ın bazı dizileri eleştirerek, "Bir dizide herkes mi kötü veya entrikacı olur" sorusunu yönelttiği vurgulandı.

- AILE VE ÇOCUK DOSTU YAPIMLARA ÖDÜL

Toplantıda ayrıca "aile ve çocuk dostu" yapımlara ödül verilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı bilgisi de katılımcılarla paylaşıldı.

Ödüle hak kazanan yapımların belirlendiği, bununla ilgili yakın zamanda bir ödül töreninin yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Tatar 1 ay önce Şikayet Et
    Ne asil, süslümanca güzel temenni ve çağrılar.Bu bakanlık olmasa idi Bu Millet ne yapardı acaba.
    Cevapla
  • TARIK 1 ay önce Şikayet Et
    Bravo,ne güzel erkence anlamışsınız,süslümanca temmeni güzel bir rica ve çağrı,aferin size devlet yönetme bu olsa gerek.Nasıl toplum bozulmada, anınıda anladınız bravo...
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bu bitmeyen pahalılık nolcak sayın bakan bi fikriniz varmi
    Cevapla
  • Analiz 1 ay önce Şikayet Et
    Bir ülkenin önce kültürünü geleneğini yıkıp sonra aile yapısını bozarlar bu dışardan fonlanan diziler kurumlar tarafından incelemeden yayına konulmamalı para pul ile ülkenin temeli yıkılamaz bedelini toplumlar büyük öder
    Cevapla
  • vvvvvv 1 ay önce Şikayet Et
    rtuk ne hat yer onu merak ediyorum yada devlet bazi sey yasak dersin konu kapanir kadin programlari derse tam rezalet islerine gelmedi icin sesleri cikmaz nafaka sahte damat sorunu da var ona bakan yok sadece arada konusuyor is yapan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak