DEAŞ'ın yeni terör silahı! Taktik değiştirdiler

Musul'da köşeye sıkışan terör örgütü taktik değiştirdi, insansız hava araçlarına yüklenen roketlerle zırhlı araçları ve binaları hedef alıyor.

GİRİŞ 16.02.2017 14:24 GÜNCELLEME 16.02.2017 19:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un yarısını kaybeden terör örgütü DEAŞ, bomba yüklü araç saldırılarından sonra yeni bir taktiğe ağırlık veriyor.

Terör örgütü, insansız hava araçlarıyla Musul ve Telafer'de çok sayıda saldırı düzenledi. Irak birliklerini hedef alan saldırılarda, insansız hava aracından fırlatılan roketler zırhlı araçları veya binaları vuruyor.

YARDIMLARI AKSATTI

Terör örgütü yalnızca ordu birliklerini değil, kentin doğu yakasındaki insani yardım çalışmalarını da hedef alıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar nedeniyle yardımların engellendiğini söyledi. Hag'ın verdiği bilgiye göre, bazı BM çalışanları söz konusu saldırılarda yaralandı.

700 BİN REHİN

17 Ekim'de başlayan operasyona karşı direniş gösteren DEAŞ, geçen ay Dicle Nehri'nin batısına çekilmişti. Terör örgütünün elindeki bölgede halen 700 binden fazla sivilin rehin olduğu tahmin ediliyor.

EL BAB'DA DRONE İLE SALDIRMIŞLARDI

DEAŞ, 27 Eylül 2016'da El Bab'da Türk askerine drone ile saldırmıştı. Saldırıda 3 askerimiz hafif şekilde yaralanmıştı. 

YORUMLAR 14
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Kim verdi bu silahı. Son teknolojiyi kullanan Daiş'e Avrupanın destek verdiğinin açık göstergesi. Türkiye'nin bile elinde olmayan bazı silahlar teröristlerde var. Allah hesabı en iyi bilendir. Bir gün gelecek teröristler ve onun işbirlikçileri kendi kanlarında boğulacaklardır.
    Cevapla
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    bu insansız hava araçlarını veren ABD yada her kimse de DAİŞ TERÖR örgütünün ortağıdır . ve Teröristtir .. bu ülkeler AÇIKLANMALIDIR ...!
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    insansı hava aracını bu yeni türeyen terör örgütü nerden buluyor da kullanıyor verenide alıp kullananıda RABBİME şikayet ediyorum RABBİMDEN bulsunlar belalarını.
    Cevapla
  • Katil_kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi, kimse 'bunlara bu silahları kim verdi..' diye nara atmasın. Bi kere dikkatli bakarsanız gayet ilkel olduğunu görürsünüz bu silahların. Bugünlerde marketlerde bile bu derecede güçlü iha'ların satıldığı bir dünyada bu tür görselleri garip karşılamamak lazım.
    Cevapla
  • alim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yöntemler ingiliz aklının ürünüdür, deaş ın içinde 1000 ingiliz ajanının olduğunu ne çebuk unuttunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu kendisini tehdit eden Gantz ve Eisenkot ile tartıştı
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor