Rusya: Örgütün lideri ağır yaralı

Rusya , terör örgütü El Kaide'nin Suriye bağlantısı olarak bilinen Cabhat el Nusra örgütü lideri Ebu Muhammed el Culani'nin düzenlenen hava saldırısında ağır yaralandığını açıkladı

Rusya: Örgütün lideri ağır yaralı
Rusya: Örgütün lideri ağır yaralı
GİRİŞ 04.10.2017 09:36 GÜNCELLEME 04.10.2017 10:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu El Kaide yanlısı Tahrir Şam lideri ve Fetih el Şam'ın (El Nusra) eski lideri Ebu Muhammed el Culani'nin, Rus Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen saldırının neticesinde ağır yaralandığını duyurdu.

Gazetecilere konuşan Konaşenkov "Hava saldırısı sonucunda eski El Nusra lideri Ebu Muhammed Culani çok sayıda ağır yara aldı, elini kaybetti ve bağımsız kaynaklara göre, durumu kritik" ifadelerini kullandı.

"CULANİ'NİN EN YAKIN YARDIMCISI DAHİL 12 SAHA KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ"

Konaşenkov, ayrıca saldırı sonucunda Fetih el Şam'ın 50 korumasının yanı sıra aralarında Culani'nin en yakın yardımcısının da olduğu 12 saha komutanının da öldürüldüğünü söyledi.

​Konaşenkov, Su-34 ve Su-35 uçaklarıyla gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda militanın da yaralandığını, 18 Eylül'de Rus askeri polisine yönelik saldırılarda yer alanlara yönelik operasyonların da devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR 2
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya esed abd den daha iyi teröristmi var işleri güçleri masum sivilleri katletmek islam düşmanlarının.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Allâh rızası için savaşıyorsa Allâh azze ve celle şifa versin, onu vuran uçakları vs pilotlarını kahru perişan etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti