MHP: Nezaketsizlik bir siyasi rüşvet!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin Bahçeli'ye başbakanlık teklifini nezaketsizlik bir siyasi rüşvet olarak tanımladı.

MHP: Nezaketsizlik bir siyasi rüşvet!
MHP: Nezaketsizlik bir siyasi rüşvet!
GİRİŞ 20.06.2015 17:39 GÜNCELLEME 20.06.2015 17:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı bir yazılı açıklama ile koalisyon tartışmalarına değindi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP'ye CHP-MHP-HDP koalisyonu karşılığında başbakanlık teklif etmesini eleştirdi. "AKP ile CHP aslında tek yumurta ikizi olmasalar da çift yumurta ikizi gibi birbirine benzemektedir. Kanaatimizce AKP-HDP veya AKP-CHP-HDP koalisyonu olmuyorsa AKP-CHP koalisyonu en kolay teşekkül edecek bir tercihtir" dedi. Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun teklifini "Aceleci ve nezaketsiz bir siyasi rüşvet" olarak tanımladı.
Yalçın açıklamada, 7 Haziran Genel Seçimi'nin ardından ortaya atılan koalisyon senaryoları ve bu konudaki spekülasyonların, meselenin ciddiyetine gölge düşürdüğünü de belirtti.

"Herkes kozlarını saklayacak"

Semih Yalçın, şimdiye kadar çeşitli koalisyon ihtimalleri üzerinde yapılan tartışmaların, sağlıklı bir beyin fırtınası ortamından çıkarıldığını, bunun "kör dövüşüne" dönüştürüldüğünü, bu süreçte en büyük sorumluluğun siyasi partilere düştüğünü savunarak, "Ortaya çıkan Meclis tablosu önümüzdedir. Oyun buna göre kurulacak, herkes kartlarını açacak ama kozlarını bu aritmetiğe göre saklayacaktır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiriler

Kesin seçim sonuçlarına göre ikinci parti konumundaki CHP'nin, henüz hükümeti kuracak kişiye görev verilmeden, koalisyon görüşmeleri için turlara bile başlanmadan masayı kurup bütün kartlarını açarak, kozlarını ortaya döktüğünü iddia eden Yalçın, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aceleci bir tavırla, biraz da AKP-MHP yakınlaşmasının gerçekleşeceği zan ve zehabıyla bu seçeneğin dışındaki alternatif arayışlarını kamuoyuyla paylaşmaya başlamıştır. Kılıçdaroğlu, muhtemel bir CHP-MHP koalisyonunda başbakanlığı üstlenmekten vazgeçebileceğini, bu görevi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye lütfedeceğini açıklamıştır. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha ortada fol yok yumurta yokken medya üzerinden MHP'ye bu şekilde mesaj göndermesi ve koalisyonla ilgili hesapları hakkında ulu orta konuşması şık olmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu garip tavrı sergilemiş olması hangi şartlarda olursa olsun iktidarı üstlenme arzusundan kaynaklanmaktadır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi çıkarcı beklentiler içinde gösteren bu manevrayı nezaketsiz bir çıkış olarak değerlendiriyoruz. 

YORUMLAR 13
  • d.bakir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ulkeyi sadece kendi menfaatlerini dusunenlerden korusun.bunlar degilmiydi erdogan secilmesin diye biraraya gelen..
    Cevapla
  • Haklının YANINDA 8 yıl önce Şikayet Et
    ha chp ha pkk, görsen karıştırırsın çok benziyorlar ruh ikizi gibi
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    ChP nin amacı yla AB siyonizimki aynı
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün türkiye hdp yi mhp ye yandaş görüyor çünkü sizi dizayn eden üst yapı böyle istiyor...
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Semih YALÇIN'ın yerinde ve doğru bir tespiti. Kutlarım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev mavi bir ateş topu geceyi aydınlattı! Portekiz ve İspanya üzerinde meteor şaşkınlığı
4 yılda 31 milyar liralık katkı sağladı! Türkiye'de birinci Dünya'da 2. sırada...