Erdoğan: Beşinci kol faaliyeti "Mankurt"tur

Muhtarlarla buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'e 'gelmeyin' diyen kişilerin mankurt olduğunu söyledi.

GİRİŞ 19.10.2015 15:00 GÜNCELLEME 19.10.2015 15:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e hitaben "Türkiye'ye gelmeyin, bu Erdoğan ve Davutoğlu'na destek anlamı taşır" diye mektup yazanları sert dille eleştirdi. Erdoğan, "Bu girişimin adı beşinci kol faaliyetidir. Bu girişimin içinde yer alanları ben birer mankurt olarak görüyorum" dedi.

Aralarında Fethi Açıkel, Cengiz Aktar, Zeynep Ayata, Koray Çalışkan, Mustafa Görkem Doğan, Ferdan Erkut, Zeynep Gambetti, Mehmet Karlı, Nuray Mert, Özgür Mumcu, Baskın Oran, Yüksel Taşkın ve Tahsin Yeşildere’nin de olduğu 100 akademisyen, Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, "Gelmeyin" mektubu yazmıştı.

"BİRER MANKURT OLARAK GÖRÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor, kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp, bir sürü yalan yanlış gerekçenin ardından 'gelmeyin, bu ziyaret Erdoğan'a ve Davutoğlu'na destek anlamı taşır' diyor. Bu girişimin adı beşinci kol faaliyetidir. Bu girişimin içinde yer alanları ben birer mankurt olarak görüyorum" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü