Canikli'den çok önemli Suriye açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Reuters'e verdiği söyleşide, yeni dönemdeki Suriye ilişkisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Canikli'den çok önemli Suriye açıklaması
Canikli'den çok önemli Suriye açıklaması
GİRİŞ 19.08.2016 20:31 GÜNCELLEME 19.08.2016 20:43
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli önümüzdeki günlerde Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi imkanının olacağını, bu ilişkinin Suriye halkı ve devleti ile gerçekleşeceğini söyledi.

'SURİYE HALKI VE DEVLETİ...'

Canikli Reuters'e verdiği söyleşide, "Suriye ve Irak ticaretimiz son dönemlerde geriledi. Özellikle Suriye'yle ilişkilerde önümüzdeki günlerde ekonomik aktivitelerimizi artırma imkanı olacak. İlişkilerin geliştirilmesi politikası Suriye ile de reailize edilecek. Bu ilişki Suriye halkı ve devleti ile olacak" diye konuştu.

'BU SORUNU DA ÇÖZECEĞİZ'

Başbakan Binali Yıldırım Salı günü AKP TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Rusya ve İsrail'le sorunları çözdükleri gibi, Suriye ve Irak'la yaşanan sorunları da çözeceklerini belirterek, bu konularda önümüzdeki aylarda kayda değer bir gelişmenin yaşanacağından emin olduğunu vurgulamıştı.

Türkiye-Rusya ekonomik restorasyon sürecinin de beklenenden süratli olacağını belirten Canikli, "Rusya ile finans da dahil bütün alanlarda ilişkimiz gelişecek" dedi.

YORUMLAR 38
  • Doğrucu 7 yıl önce Şikayet Et
    Esada katil esad diyorduk şimdi ticaret yapcaz nasıl iş anlamadım..suriyede devlet mi kaldı paramparça oldu zaten.
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    esadla işbirliği yapılması muhaliflerin satılması anlamına gelmez öncelikle daha vahim sonuçlara doğru gidildiğini muhaliflerinde anlamış olduğunu düşünüyorum eğer toprak bütünlüğünü koruyamazlarsa ne esad kalır nede muhalifler
    Cevapla
  • şinasi 7 yıl önce Şikayet Et
    sn bakan suriyede hangi halk hangi devlet kaldıki
    Cevapla
  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Firavunu mezardan kaldırıp anlaşma yapmasalar iyidir.
    Cevapla
  • Dem 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu duruma gelecektiniz. Ne diye masum coluk çocuğun katili oldunuz. Eline çocuk kanı bulastirdiniz. Allah aptalca hirslarinizin belasını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak