Cumhurbaşkanı Erdoğan dev projenin temelini attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'e havalimanı temel atma töreninde konuştu.

GİRİŞ 09.05.2017 14:39 GÜNCELLEME 09.05.2017 15:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Erdoğan: Dost ve kardeş ülkelerin başında dirayetli liderleri görmek istiyoruz. Türkiye ile körfez ülkeleri arasında yeni ufuklar çizilecek. 

Gücünü ortak tarih ve değerlerden alan Türkiye ve Kuveyt arasında yapılan görüşmeler neticesinde ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. 

Kuveyt'in 2035 kalkınma planı neticesinde havalimanı ihalesinin bir Türk firmasına verilmesi iki ülkenin birbirlerine olan güveni gösterir.

Kuveytli yatırımcılara bundan sonrada gerekli kolaylıkları sağlamaya hazırız. Dünyanın huzuru bölgenin istikrarına o da bizlerin tutumuna bağlıdır. Kendisi sınırlarımızın ötesine taşan ortak iradenin diğer ülkeleri de harekete geçirebileceğine inanıyorum. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin çok kısa sürede ileri gidebileceği mümkündür.

TEK PAKETTE EN BÜYÜK İHALE!

Verilen bilgiye göre, 1,312 milyar Kuveyt dinarı (yaklaşık 4,5 milyar  dolar) teklif ile alınan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı  işi, Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor.

Plana göre, bütçesi tamamen Kuveyt devleti tarafından karşılanan projede ana yüklenici olan Limak İnşaat, havalimanının bitmesinin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti verecek. Operasyona geçiş süreci de Limak tarafından yürütülecek.

YORUMLAR 17
  • MUSTAFA/KAYSERİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok....yola devam...
    Cevapla
  • köylü 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar büyük bir rakam tabiki almanlar ab devletleri kuduracak eskiden biz kim ihale dışarıdan almak kim inşallah daha büyükleri gelir Hindistan çin oralardan daha çok büyükleri gelirse kimse şaşırmasın
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillahirabbil alemin çok şükür rabbim bunaltmasin muslumanlarin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • vatan bekçisi 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı diyelim yeni türkiyenin ayak sesleridir.
    Cevapla
  • vatan bekçisi 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun görmek istediğimiz yeni sistemle beraber yeni türkiye maşallah diyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler
Başkan Erdoğan duyurdu! Gürcistan ile anlaşma sağlandı! Tüm dünyaya Filistin çağrısı