Erdoğan'dan ABD-Rusya restleşmesi için uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye kullanılan kimyasal ile ilgili Putin'e video gönderdiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.04.2018 14:41 GÜNCELLEME 13.04.2018 15:18
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD lideri Trump'la yaptığı görüşmelere ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da yaptığı açıklamada, "Putin ve Trump ile görüşmelerde Suriye'yi ele aldık. Suriye'deki barışın temini için neler yapılabiliri konuştuk. Barışın tesisi ile bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi temennimiz oldu. Duma ve Doğu Guta'daki gelişmeler can yakıcı, felaket adımlarıydı. Bunların ben de video çekimleri vardı. Putin'in özel temsilcisine de verdim" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

 

 

Milletimizin milli beraberliği barışı çok önemli. Gerek sayın Putin'le sayın Trump ile yaptığımız görüşmeler ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi

Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Suriye'de bir an önce barışın temini için neler yapılabilir. Bunları görüşme fırsatımız oldu.

Bunları görüşürken üzerinde ısrarla durduğumuz konu bölgedeki suların ısınmasını doğru olmayacağını, barışın tesisiyle birlikte bölgede özellikle yaşanan trajedinin sona ermesi noktasında taleplerimiz oldu.

PUTİN'E VİDEO GÖNDERDİM

Hele hele Doğu Guta ve Duma'daki gelişmeler can yakıcıydı, felaket tablolarıydı. Bende video çekimleri vardı. Bu videoları ben özellikle Putin'in göndermiş olduğu özel temsilciyle kendisine gönderdim.

TRUMP'LA GÖRÜŞME

Sayın Trump’la da bunları ele aldık. Yaklaşımlarını sergilerken kendilerine özellikle ifadem kimyasal silahları kullanırken şu anda koalisyon güçlerin tutumunun olumlu olduğunu, bizim de bu konuda tutumumuzun çok çok kararlı olduğunu söyledim. Bizim biliyorsunuz kimyasal silahlarla ilgili çok sert tutumumuz var. 

HAVAYI YUMUŞATMAK İSTİYORUZ

Kimyasal silahlarla mı insanlar daha çok ölüyor ve öldürülüyor yoksa konvansiyonel silahlarla mı daha çok ölüyor? Kimyasal silahlar elbette felaket ancak diğer tür silahlarla da kadın çocuk tanımadan öldürüyorlar. Bunların hepsine karşı olarak Rusya ve koalisyon güçlerinin hassasiyetini istedik, istiyoruz. Şimdi havalar biraz yumuşamışa benziyor. Havayı yumuşatmak, barışı sağlamak istiyoruz.

YORUMLAR 30
  • murat murat 6 yıl önce Şikayet Et
    ey rabbimiz bizi yaratan bize can veren bizi var eden rabbimiz .sen reisimize uzun ömür ver onu anlamamakta inat eden herkese akıl fikir ver ...sen onu başımızdan eksik etme ....
    Cevapla
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allahim benim Korusun Seni ve iyi Dostlarini Yardimciniz olsun insallah Sensin Sen Dünyadaki Tek Lider Ve bize O Gururu Tattirdin Lagalibe ILLALAH Yüce Allahim benim Sizleri Korusun Iyi kalmis Türkümü ve Milletimi Korusun
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Azizim Erdoğan ın üzerine şeni yaptığı ve yapacağından şüphem yok.Diklenmeden dik duran “uzun adam” Rabbim seni doğruluktan ve adaletten ayırmasın.
    Cevapla
  • selam 6 yıl önce Şikayet Et
    osmanlının duraklama ve dagılma dönemlerine bakın imparotorlugun askeri olarak batılılar ve rusyaya kıyasla güçü olmadan 150 yıl bedava yaşadı niye çünkü batılılar ve rusya imparotorlugu paylaşamıyordu
    Cevapla
  • selam 6 yıl önce Şikayet Et
    bu gün biz elbab idlib efrin hatda münbiçi taçiz ediyorsak bu rusyanın ortadogudaki varlıgı sayasinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...