Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına karşılık olarak ABD, İngiltere ve Fransa tarafından düzenlenen harekat ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'la görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'la görüştü
GİRİŞ 14.04.2018 21:31 GÜNCELLEME 14.04.2018 22:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına karşılık olarak ABD, İngiltere ve Fransa tarafından düzenlenen harekat ele alındı.

"KİMYASAL SİLAH KULLANIMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un harekatla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin kimyasal silah kullanımını öteden beri şiddetle kınadığına işaret etti.

"SİYASİ ÇÖZÜM ŞART"

Kimyasal saldırıların cevapsız kalmamasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam rejiminin gerek kimyasal gerek konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği saldırıların son bulması ve Suriye halkının barış ve huzura kavuşması için siyasi çözümün şart olduğunu vurguladı.

Bunun için bölgedeki gerilimin daha fazla tırmandırılmaması gerektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içerisinde aynı çerçevede İngiltere Başbakanı Theresa May ile de bir telefon görüşmesi yapmıştı. 

YORUMLAR 6
  • Soner 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkiye olarak Fransızları fazla ciddiye alıyoruz.
    Cevapla
  • Soner 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkiye olarak Fransızları fazla ciddiye alıyoruz.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransa değilmiydi pyd ye destek için asker gönderen. Abd değilmi 5 bin tır pyd ye silah gönderen ve koşulsuz destekleyen. Ingiltere değilmiydi geçmişte hala kuyumuzu kazan. İsrail Abd Fransa İngiltere hepsi düşmanımız. Biz bu harekatı nasıl destekliyoruz anlamış değilim. Anlayan varsa açıklarmısınız beynim almıyor
    Cevapla
  • Vatansever38 6 yıl önce Şikayet Et
    cevabi yok kardeşim bunun . kimse anlatamaz .
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    nasil anlaticazki sana
    Cevapla
  • Oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset nakış işi gibidir ince ince işlenir,ordumuzun elinde yeni nesil silahlar varda reisinmi haberi yok.! Gidip şeytan üçgenine rest çeksin? Esedi vurmayın diye.. Bizim ulusal guvenligimize tehdit oluşturan durumlarda fırat kalkaniyla zeytin dalı ile icerde ki fetöcuları hdp nin en tepesinde ki hainleri alaşşağı alarak dünyaya resti çekmesinide bilip yapmak bunların hepsi bir ince nakış işi siyasettir.! Umarım anlamissindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Bir reklam ile yüz milyonlarca lira vurgun! Firma sahibi İzmir’de yakalandı