Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir kez daha ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '15 Temmuz' hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' programında konuştu. Başkan Erdoğan, ''15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

GİRİŞ 15.07.2023 21:50 GÜNCELLEME 15.07.2023 21:50
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan, '15 Temmuz' hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' programında konuştu. 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hain darbe girişimine sahne olan gecedeki tavrı nedeniyle çok sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'O TARİHİ GECEDE KİMİN NEREDE DURDUĞUNU NOT ETTİK'

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, siyasi partilerin saygıdeğer genel başkanları, şehitlerimizin değerli yakınları, kahraman gazilerimiz, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Buradan sizlerin aracılığıyla tüm İstanbul'a, tüm Türkiye'ye, 85 milyonun her bir ferdine selamlarını ve saygılarımı iletiyorum. Türkiye Yüzyılı'nın tüm kahramanlarına şükranlarımı arz ediyorum. 15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde 85 milyon olarak yine tek bile, tek yüreğiz. Şehitlerimizi anmak, milli irade zaferimizi kutlamak üzere bir aradayız. 15 Temmuz gecesi mübarek kanlarıyla sulayan, devletine, milletine, istikbaline sahip çıkarken şehit düşen tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. İstikbal mücadelemizin şanlı sayfalarından birini daha andığımız bu anlamlı günde okuduğu dualar ve hatim-i şeriflerle gururlandıran herkese teşekkür ediyorum. Gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm yiğitleri buradan minnetle anıyorum. Rabbim şehitlerimizi cemaliyle müşerref kılsın. Gazi olan tüm kardeşlerime ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyorum. Tartışmanın ilk anlarından itibaren sokağa çıkarak darbecilere geçit vermeyen herkese, şahsım, ailem ve milletim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Dünyanın 4 bir yanında darbe girişimini yüreği ağzında takip eden, Türkiye'ye 'Halel gelmesin' diyen gerçek dostlarıma selamlarımı, muhabbetlerimi gönderiyorum. Bir gerçeği tekrar ifade etmek istiyoruz. Biz şehitlerinin yaşadığına inanan ve şehitleriyle yaşayan bir milletiz. Bu topraklarda olanlardan çok daha fazlası toprağın altında yatıyor. Onların canlarına kast edenleri unutmamak bizim görevimizdir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararının kurtardığı o tarihi gecede kimin nerede durduğunu not ettik.

'FETÖ'CÜ HAİNLERE DESTEK VERENLERİ DE HAFIZALARIMIZA SİLİNMEYECEK ŞEKİLDE KAYDETTİK'

"FETÖ'cü hainleri tanıdığımız gibi onlara destek verenleri de hafızamıza silinmeyecek şekilde kaydettik. Hainlere alkış tutan o elleri, insanlar şehadete koşarken darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçan korkakları, daha 15-16 yaşındaki gencecik çocuklar toprağa düşerken, bu çocukların katilleriyle kadeh kaldıranları unutmadık, unutmuyoruz."

'BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUM DEĞİL 7 70 YILDA GEÇSE 15 TEMMUZ'UN UNUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"O gece kanla yazılan destanı tekrar hatırlatıyoruz. Pusuda bekleyen odaklara hep beraber net bir mesaj yolluyoruz. 15 Temmuz'un yedinci seneyi devriyesinde bir kez daha ilan ediyorum, değil üzerinden 7 yıl 70 yılda geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Evlatlarımızın kanını akıtan alçaklara olan öfkemizi, diri ve dinç tutacağız. Kardeşlerim, milletinlerin tarihinde bazı dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz bizim açımızdan işte böyle bir kilometre taşıdır. Biz 15 Temmuz gecesi sadece kanlı darbe girişimini püskürtmekle kalmadık, milletçe nesilden nesile şanla ve gururla anlatacak bir desten yazdık. Milli iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını deklare ettik. Türkiye'nin geçilmez olduğunu işgalcilere yeniden hatırlattık. Millet olarak kıyama nasıl kalkılacağını, nasıl tek yürek haline gelineceği tüm dünyaya gösterdik. Her yaştan, zümreden, siyasi görüşten insanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda bir gecede nasıl kenetlenebileceğini ortaya koyduk. 15 Temmuz bizim onurumuzdur, haysiyetimizdir, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz istiklal beyannamesidir. 85 milyon vilayetimizin tamamı eşine az rastlanan bir direnişe sahne oldu. Bu ülkesi ve milleti için canından geçenlerin direnişidir. Bu, çoluk çocuğunun rızkını, tarlasının bir yıllık hasadını, traktörünün lastiğini yakarak darbecilerin geçişine dur diyenlerin direnişidir. Bu istiklal ve istikbalini terör örgütlerinin insafına ve tasarrufuna bırakmamak için can verenlerin şehadet şerbetini içenlerin direnişidir."

'TANKLAR BAY BAY KEMAL'İ BAKIRKÖY'E GÖTÜRDÜLER, BUNLAR KORKAK, PISIRIK'

"Atatürk Havalimanı'nda saat 23.15'te havalimanına gelen bay bay Kemal'in tankların arasından nasıl sıyrıldığını biliyorsunuz. Tankların arasından FETÖ'cüler bay bay Kemal'i alıp Bakırköy Belediyesi'ne götürdüler. 'Erdoğan'ın geleceğinden haberim olsaydı, ben de beklerdim'. Ben de senin öyle gideceğini bilseydim, uçağımızı biraz erken indirip seninle orada buluşurdum. Bunlar korkaktır, bunlardan bir şey olmaz. 15 Temmuz öncelikle bize ve hükümetimize karşı yapıldı. Darbeci hainler canımıza kast edecek kadar gözlerini karartmışlardı. Kaldığımız yere gönderilen suikast timinden kıl payı kurtulduk. Benim korumalarım şehit oldular. Ancak 15 Temmuz kalkışmasının asıl muhatabı milletti. Türkiye topyekün bir işgal girişimine maruz kaldı. Darbecilerin hedefindeki kurumlara baktığımızda bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Meclisimiz bombalandı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığımız, Ankara Emniyet Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimiz çok ağır saldırıya uğradı. Türkiye Cumhuriyeti'nin sembollerini hedef aldılar. Kolay değil 251 şehidimiz oldu. 2 bin 200'ü aşkın gazimiz oldu. Milletimizin peygamber ocağı olarak gördüğü ordusuyla arasını açmayı hedeflediler. Biz ordumuza peygamber ocağı olarak bakarız. Ama onların öyle bir derdi yok. Dikkat edin bizim askerimizin adı nedir 'Mehmetçik'. Neden bizim askerimize Mehmetçik demişiz? Küçük Muhammed adına Mehmetçik demişiz. Dünyada, İslam dünyasında hiçbir ülkede böyle bir isim yok. Sadece bizde var. Onun için Mehmetçik çok önemli. Mehmetçik'i yedirmeyiz, gereği neyse yaparız. Kamu kurumları içerisinde güvensizlik oluşturarak devletimizi zaafa uğratmaya çalıştılar. Milli bünyemizde olunmaz yaralar açmak istediler. Doğu ile Batı'yı, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan köprünün işgal edilmesi de bir mesajdı. O köprü burada. İşgal edebildiler mi? Çünkü benim milletim, kadınıyla, çocuğuyla tankların altına yattı. Tüm bu kirli senaryoları yırtıp attık.

'KÖLE OLMAYACAĞIZ, MANDAYA BOĞUN EĞMEYECEĞİZ, DEVLETİMİZİ PARÇALATMAYACAĞIZ DEDİK'

"Köle olmayacağız, mandaya boğun eğmeyeceğiz, devletimizi parçalatmayacağız, ezanlarımızı susturmayacağız, şanlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz dedik. 251 şehit verdik ama yurdumuzu alçaklara uğratmadık. FETÖ'cü alçaklara teslim olmadık. 15 Temmuz ruhunu anlamayanlar, Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı anlayamaz. Milletimizin kodlarındaki istikbal aşkını anlayamazlar. Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal' mısrasını anlayamazlar. 15 Temmuz direnişini lekelemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Canıyla imtihan edilip, imtihandan geçen milletimizin irfanını ölçmeye 15 Temmuz’a kontrollü darbe iftirası atan gafillerin kıratı yetmez."

'BİZ MİLLETİMİZLE YÜRÜYORUZ BAY BAY KEMAL KANDİL'LE'

"Suriye'ye yönelik harekatlarımızda ülkemizi terör koridoruyla çevreleme planlarını boşa çıkardık. Başlarını çıkardıkları anda devletimizin demir yumruğunu tepelerine tepelerine indiriyoruz. Ama dikkat edin birileri de Kandil'den destek arıyor. Biz Bay bay Kemal'in yanındayız diyorlar. Milletimiz yanında olmadıkça hiçbir şey olmaz. Biz milletimizle yürüyoruz onlar Kandil ile yürüyorlar."

'NATO ZİRVESİNDE FETÖ VE TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI TAVİZSİZ DURUŞUMUZU TEKRAR İFADE ETTİK'

"NATO zirvesinde FETÖ ile birlikte diğer terör örgütlerine karşı tavizsiz duruşumuzu tekrar ifade ettik. NATO Liderler Zirvesindeki havayı gördünüz değil mi?"

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • İbrahim Sarı 9 ay önce Şikayet Et
    halisdemirler unutulmaz : hainler unutulmaz
    Cevapla
  • Atila 9 ay önce Şikayet Et
    Reisim akaryakıt fiatlari aldı başini gidiyor NE OLACAK halimiz
    Cevapla
  • Timuçin 9 ay önce Şikayet Et
    Akp kurulduğundan beri yemin olsun ki hep reise verdim, daha önce üç adım öne bir adım geriye gidiyordu şimdi üç geri ileri gitmek gibi bir niyetleri yok. Bankacı, tefeci, Marketci, galerici , stokcu, daha niceleri otorite ve devleti tinlamiyor . Acaba devlette görev alanlar ne zaman uyanacak ve asıl horevlerini yapacak.
    Cevapla
  • ........ 9 ay önce Şikayet Et
    Mazotun fiat artışından sana ne ise o Yılmaz
    Cevapla
  • Ilgım 9 ay önce Şikayet Et
    Vatan için canımız feda ama önce kamudaki İSRAFI durdurun sonra zam yapıp yapmayacağınıza karar verirsiniz.Millet patlamaya hazır bomba gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina