AK Parti’den yerel seçimler için 3 dönem kararı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimde olduğu gibi 3 dönem kuralını uygulayacaklarını belirterek, "Çok nadiren de olsa bazı istisnaların olabileceğine dönük ipucu sahibiyim." dedi.

AK Parti’den yerel seçimler için 3 dönem kararı
AK Parti’den yerel seçimler için 3 dönem kararı
GİRİŞ 10.11.2023 17:24 GÜNCELLEME 10.11.2023 17:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin çalışmaları da hız kazandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, partisinin yerel seçim çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

"3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK"

Yılmaz, AK Parti’de genel seçimde olduğu gibi, yerel seçimlerde de 3 dönem kuralı uygulanacağını söyledi.

Yılmaz, “3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de çok bağlı olduğumuzu gördünüz. O bakımdan belediye seçiminde de azami buna riayet edilecek ama belki istisna olabilir.” diye konuştu.

Yılmaz, partisinin Samsun İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Yerel seçimlerde de genel seçimde olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacak. Çok nadiren de olsa bazı istisnaların olabileceğine dönük ipucu sahibiyim. Bundan önce biliyorsunuz, çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine ilaveleri yaptığımız yerler olmuştur. Hatta Zeytinburnu'nda çok başarılı bir belediye başkanımız 3 dönemi doldurduğu için onu Beykoz'dan aday yapmıştık. 3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçiminde de çok bağlı olduğumuzu gördünüz." ifadelerini kullandı.

MHP İLE GÖRÜŞMELERDE SON DURUM

Adayların açıklanma tarihini geciktirmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Adaylarımızın bir an önce sahaya çıkıp çalışmalarını yapmaları için erken açıklanmasıyla ilgili çaba içinde olacağız. Tarih henüz belli değil. Süreci çok hassas takip ediyoruz. Adaylarımızın tespitiyle ilgili süreç zaten hep işliyor. Bizim o konuda tecrübemiz çok var ama seçime Cumhur İttifakı'mızın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi ile gidiyoruz. Birlikte yapılacak çalışmalar belki biraz zaman kaybettiriyor. Onu da inşallah telafi edip en kısa sürede gereğini yapacağız."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Kayseri 5 ay önce Şikayet Et
    Memduh gitsin artık bıktık
    Cevapla
  • O kadar 5 ay önce Şikayet Et
    İyi partili İncesuya Belediyesi BAŞKANI İLMEK i halk istemiyor ,gelirse bu iyi partiliye oy vermeyiz
    Cevapla
  • Hacı yakup bulut 5 ay önce Şikayet Et
    Kayseri'de Memduh Büyükkılıç devam etsin çünkü bu kadar dürüst bir başkan gelmez gelmedi daha öncekileri gördük hepsi yedi gitti
    Cevapla
  • Adanalı 5 ay önce Şikayet Et
    Adana'ya uygun bir isim şart yıllardır bu şehrin yönetim sorunu var.Sehrin değişime ihtiyacı şart
    Cevapla
  • halk analiz 5 ay önce Şikayet Et
    konya belediyelerini yenileyin hepsi müteahhitlik ve emlakçılık yapıyor TAZE KAN Güzel olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti