'İmamoğlu' itirafının ardından 5 ismi alıp istifa etti! İYİ Parti'ye operasyon...

Meral Akşener'in CHP'ye 'ittifak' restinin ardından İmamoğlu'nun kendisini aradığını itiraf eden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 5 Meclis üyesiyle birlikte partiden istifa ettiğini duyurdu.

GİRİŞ 17.12.2023 17:28 GÜNCELLEME 17.12.2023 17:41
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

CHP ile işbirliğini savunduğu için bir süredir İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ters düşen Özkan, "Ülkemiz menfaatleri için Türkiye'nin kalbi İstanbulumuz için ortak bir karar imza atıyor, 'hür ve müstakil' olarak İYİ Parti'den istifa ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin seçimlerde ittifak yapmama kararı almasına rağmen CHP ile işbirliğini savunan İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile birlikte Meclis üyeleri; Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ve Yakup Fındık da partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İbrahim Özkan

ÖZKAN'DAN 'İMAMOĞLU' İTİRAFI!

Özkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaşananların ardından Ekrem İmamoğlu'nun kendisine telefon ettiğini söylemişti.

Söz konusu açıklamanın üzerinden henüz birkaç gün geçmişken İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından İBB İYİ Parti Meclis üyeleriyle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

İMAMOĞLU'NA DESTEK İSTİFA METNİNDE DE VAR

Özkan, istifa açıklamasında "İlkeli siyaset, özü sözü bir, olmayı samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz. 1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün "belediyeleri yönetemezler" demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir" ifadelerini kullandı.

İşte Özkan'ın açıklamasının tamamı:

Kamoyunun Dikkatine;

4 Aralık 2023 tarihinde toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldı. 'Hür ve müstakil' kararına gerekçe olarak da bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç olması gösterildi. Biz bu karara saygı duymakla beraber, İstanbul ve Ankara'da işbirliğinin devam etmesi yönünde görüş bildirdik. Çünkü 2019 yılı yerel seçimlerinde, 25 yılın üzerine İstanbul ve Ankara alınmıştı. Bu hem muhalefet için hem de oy veren halkımız için önemli bir motivasyon olmuştu. İlkeli siyaset, özü sözü bir, olmayı samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz. 1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün "belediyeleri yönetemezler" demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir. Biz daima ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin yanında olduk. Ülkemizi tek adama mahkum etmek isteyen sistemin karşısında durduk. Demokrasinin sağlıklı işlemediği, sosyal medya paylaşımlarının bile topluca yapılmaya itildiği bir yerde durmak, kayıpları anayasa değişikliğine kadar gidebilecek bu sürece daha fazla katkı sunmak istemiyoruz. Ülkemiz menfaatleri için, Türkiye'nin kalbi İstanbulumuz için ortak bir karar imza atıyor, 'hür ve müstakil' olarak İYİ Parti'den istifa ediyoruz. Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bora Kılıç, İbrahim Özkan, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya, Yakup Fındık

BASKI ALTINA ALIP İTTİFAKA ZORLAMAK

Kulislerde; İYİ Parti'deki depremin perde arkasında Meral Akşener'i baskı altına alıp ittifaka zorlamak olduğu konuşuluyor.

İBRAHİM ÖZKAN, AKŞENER'E RAĞMEN YENİDEN İBB GRUP BAŞKANVEKİLİ SEÇİLMİŞTİ

İbrahim Özkan, geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve müstakilim'. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum." açıklamasında bulunmuştu.

Özkan, bazı İYİ Partili meclis üyelerinin imzasıyla yeniden İBB Grup Başkanvekili seçilmişti.

İYİ Parti ise İbrahim Özkan'ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçen 7 İBB meclis üyesini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 164
  • Uyan millet 4 ay önce Şikayet Et
    Akşenerin bazı partilere operasyon yapmak istedi. Olmadı. Şimdi kendisi operasyonlar karşı karşıya kaldı.
    Cevapla
  • ALAADDİN YÜCESOY 4 ay önce Şikayet Et
    İyi Parti çöküş ve hüsranın eşiğindedir. Sayın İbrahim Özkan' ı yürekten destekliyorum. Üsttekileri itidallı olmaya davet ediyorum.
    Cevapla
  • devriye 4 ay önce Şikayet Et
    Kimin eli kimin cebinde belli değil...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hepsi kaypak
    Cevapla
  • erol 4 ay önce Şikayet Et
    çürük elmalar dökülsün.hedef kızıl elma olmalı.iyi partinin pkk ile ittifak yaparak cumhur başkanlığı seçimine girmesi intihardı,şu anda bedeli ne olursa olsun hatadan dönülüyor.akp den bıkan .chp pkk ittifakının beka sorunu olduğunu gören seçmen için alternatif oldular.oylar patlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti