Erdoğan'dan önemli görüşme: Azami çaba göstereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü. Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı davadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin de azami çaba göstereceğini belirtti.

GİRİŞ 25.01.2024 15:58 GÜNCELLEME 25.01.2024 16:58
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

"İSRAİL ALEYHİNE AÇTIĞINIZ DAVADAN MEMNUNUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda mazlum Filistin halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"AZAMİ ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

Dava sürecinin değerlendirildiği görüşmede, Erdoğan, Türkiye'nin, bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve insanlık suçu işleyen İsrail'in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • A. Kaya 3 ay önce Şikayet Et
    Başkan gireceğiz de girelim yıkalım çıkalım Allah(c.c) yardım eder yeterki biz kararlı olalım diğer Müslüman ülkelerde bizi bekliyor. Kararlı bir lider lazım...
    Cevapla
  • Yurt 3 ay önce Şikayet Et
    Günümüz müslümanları malesef her acıdan,her alanda zayıf kardeşlik hukuku zayıf.ekonomilerinin hali dışa baĝımlı paraları uluslar arası arenada hic deĝèr görmüyor petrolünü bile amarikan doları üzerinden pazarlıyor sanayisi yok savaş ucakları Gravur malı zaten birbirimizi öldürmek icin bize satıyorlar bu günün müslümanlarından ne beklenirki dava acacak gücümü var o eski dendi
    Cevapla
  • Biz 3 ay önce Şikayet Et
    Biz niye açmadik. Mesele bu. Gerisi boş söz.
    Cevapla
  • Istanbullu 3 ay önce Şikayet Et
    Davayi biz Acsaydik direkt Israil hakli cikardi ,avrupada Azerbeycan göz göre göre yapilani görmeyen bunuda Anlayamaz,Türki,e bütün delileri veriyor.
    Cevapla
  • Tyy 3 ay önce Şikayet Et
    Boykot çağrısını bırak, ticari kısıtlamaya bile gitmeyen Türkiyeye,İsrail çok borçlu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı