Türkiye'den son dakika İsrail açıklaması! İsrail sinsi planını devreye sokmuştu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria’da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün onayladığı plana çok sert tepki gösterdi. Açıklamada, "Bu eyleme derhal son verilmelidir" denildi.

GİRİŞ 06.03.2024 22:49 GÜNCELLEME 07.03.2024 09:36
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika Dışişleri Bakanlığı haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken, İsrail'in Batı Şeria'ya yönelik sinsi planına Türkiye'den sert tepki geldi.

Türkiye'den son dakika İsrail açıklaması! İsrail sinsi planını devreye sokmuştu

'BU EYLEME DERHAL SON VERİLMELİDİR'

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail makamlarının, Batı Şeria’da 3 bin 500 konut inşa edilmesine yönelik olarak bugün onayladığı plan, Filistin topraklarındaki işgalin daha da genişletilmesi anlamına gelmektedir. Bu eyleme derhal son verilmelidir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, resmi X hesabından yapan Keçeli, İsrail’in uluslararası hukuku daha fazla ihlal etmesine engel olabilmek için işlediği suçların en doğru terminolojiyle tanımlanması gerektiğini vurguladı. Keçeli, Batı Şeria'daki işgal faaliyetlerinin uluslararası toplum tarafından "yasa dışı yerleşim" olarak adlandırılmasının yeterli olmadığını belirtti.

Keçeli, "Söz konusu olan, hukuken Filistin halkına ait topraklara İsrail tarafından zorla el konulmasıdır." ifadesini kullandı.

HAMAS'TAN DA TEPKİ GELDİ

Hamas, İsrail'in aldığı yeni yerleşim birimleri kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail tarafından yapılan onay duyurusunun hiçbir hukuki ve yasal temeli olmadığını kaydetti.

Açıklamada, "İşgalci Siyonist makamlarının, işgal altındaki Kudüs şehrinin güneyindeki topraklarımızda kurulan yerleşim birimlerinde yaklaşık 3 bin 500 yeni yerleşim biriminin inşasına onay verildiğini duyurması, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma ihtimalini engellemek için topraklarımızı kontrol altına almayı, halkımızı dara sokmayı ve Yahudi yerleşimleriyle izole etmeyi amaçlayan Siyonist planın bir teyididir." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'den son dakika İsrail açıklaması! İsrail sinsi planını devreye sokmuştu

SUUDİ ARABİSTAN DA İSRAİL'İ KINADI

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in, Kudüs ve Batı Şeria'nın büyük bir bölümünü Yahudileştirme girişimleri kınandı.

Açıklamada, "Suudi Arabistan, İsrail işgalinin Batı Şeria'da yaklaşık 3 bin 500 konutluk yeni yerleşim birimi inşasını onaylama kararını şiddetle kınıyor." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'den son dakika İsrail açıklaması! İsrail sinsi planını devreye sokmuştu

NE OLMUŞTU?

İsrail'de aşırı sağcı Yerleşim ve Ulusal Vizyon Bakanı Orit Strock, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, 3 bin 500 yeni yasa dışı konutun inşasını onayladıklarını doğrulamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Ebu ubeyde 1 ay önce Şikayet Et
    Çok çok çok sert kinayin ha aman çok sert daha sert kinayin kınamayla gemi yürümüyor beylerrrrrr ..Gazze bize yiğitleri ve İsrail yanlilarini gösterdi
    Cevapla
  • MaKuS 1 ay önce Şikayet Et
    Çok sert - EN sert tepki 1000 lerce ama neye yarıyor ki ? Hiç bir şeye ! Sıfıra sıfır , elde var sıfır .
    Cevapla
  • ANTEPLİ 1 ay önce Şikayet Et
    Siz Müdahale Etmediniz Sürece İT(S)RAİL Bildiğinden Vazgeçmez. Bizde seyredelim...................
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail ne korkmuştur şimdi ama haaaaa
    Cevapla
  • Omer 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Siyonistlere anladığı dilden cevap verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!