Alevi dernekleri İzmir'de CHP'yi desteklemeyecek

İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, yaptığı basın toplantısında, herhangi bir adayın kayıtsız şartsız ne arkasında ne de yanında olacaklarını açıkladı.

Alevi dernekleri İzmir'de CHP'yi desteklemeyecek
Alevi dernekleri İzmir'de CHP'yi desteklemeyecek
GİRİŞ 19.12.2008 15:25 GÜNCELLEME 19.12.2008 15:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, Konak Belediyesi Kültür Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, herhangi bir adayın kayıtsız şartsız ne arkasında ne de yanında olacaklarını açıkladı.Platform adına açıklamayı Sekreter Veli Karakurt okudu. 68 derneğin üzerinde mutabık kaldığı açıklamada, yerel yönetimlere aday olacakların icraatlarında bulunması gerekenler maddeler halinde sıralandı. Karakurt, toplantının sonunda bir basın mensubunun, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu destekleyecek misiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve ona bağlı dernek başkanlarımızın, Bornova Cemivi açılışında bu konuda net ifadeleri oldu. Platform olarak bugüne kadar yayınladığımız bildirilere yakın davranan ve bundan sonra da projelerine bu taleplerimizi alacağına inandığımız Aziz Kocaoğlu'nun tekrar bu göreve getirilmesinde yarar görmekteyiz."

Karakurt'un bu açıklamasına, salonda bulunan Balçova Tuncelililer Derneği İkinci Başkanı Selman Can tepki gösterdi. Can, platformun herhangi bir adayı desteklemeye yönelik kararı bulunmadığını söyleyip varsa gösterilmesini talep ederek, "Böyle bir karar varsa, ne zaman alınmış? Basın mensupları yanlış bilgilendirilmesin." dedi. Karakurt ise vicdani sorumluluk çerçevesinde böyle bir açıklama yaptığını belirterek, "Açıkladığımız metinde hiçbir siyasi parti ve adayla ilgili en ufak bir not yoktur. Sadece bugüne kadar bize katkı sağlayan ve destek olan Kocaoğlu'nun, problmelerimize önemli ölçüde çözüm önerileri getirdiğini söyledik." şeklinde konuştu.

Türkiye'de özellikle sol ve sosyal demokrat siyasi partilerin oy tabanının yüzde 80'ini Alevi toplumunun oluşturduğunu iddia eden Veli Karakurt, bunun tescillendiğini öne sürdü. Karakurt, Alevi toplumunun onaylamadığı hiçbir siyasi hareketin hayat bulmayacağının yaşanarak görüldüğünü ve bundan sonra da görüleceğini iddia etti.

Dernek İkinci Başkanı Can ise platforma üye 68 derneğin, aday adaylarının yanında olunmaması yönünde karar aldığını belirtti. Platform olarak parti rozetlerine bakmaksızın adayların kendilerine oy vermeyi kararlaştırdıklarını vurgulayan Can, mevcut bildirinin dışındaki açıklamalara tepki gösterdiğini tekrarladı.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 3
  • Fatih Emre 15 yıl önce Şikayet Et
    türk=kürt=alevi=sünni=laz=çerkez=..... kardeşiz.. alevilere helal olsun gerçekten.zaten chp nin alevilere hiç faydası yok.şunuda söylemek istiyorum kendilerine faydası olacak partiye oy versinler ister sağ parti ister sol parti olsun. ama doğru parti olsun.
    Cevapla
  • aydın katal 15 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir şey. bende bir alevi olarak bu kararı destekliyorum
    Cevapla
  • Eyup ÇAĞDAŞ 15 yıl önce Şikayet Et
    Yeter Artık. Bu CHP şimdiye kadar alevi oyları ile saltanat sürdüler yeter artık bundan sonra hiç bir alevi chp ye oyvermeyecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Evden çalışarak para kazanmak ister misiniz?" diyerek bakın nasıl dolandırıyorlar
İsrail'de yeni kriz! Hükümet dağılma noktasına geldi...