37 ton taşıyan Koca Yusuf, koptu geliyor

Kuyruğunda Türk bayrağı taşıyan ve Hava Kuvvetleri renkleri bulunan, yüksek teknolojiye sahip dev askeri kargo uçağı A400-M ekim ayı sonlarında TSK'nın envanterine girecek.

GİRİŞ 22.09.2013 08:54 GÜNCELLEME 22.09.2013 08:54
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Sevilla kentinde başarılı bir test uçuruşu gerçekleştiren Türkiye ortaklığı bulunan A400M askeri nakliye uçağının Ekim ayı sonunda teslim edilecei öğrenildi.

EFSANE GÜREŞÇİNİN ADI VERİLECEK

'Koca Yusuf' adı verilmesi beklenen A400-M, helikopter dahil 37 ton yük taşıya biliyor. Nakliye uçakları arasında 'stratejik' olarak nitelendirilen A400-M  116 tam teçhizatlı paraşütçü komandoyu da taşıyabildiği gibi tarlaya da inebiliyor. Saatte 780 kilometre hıza çıkabilen uçağın menzili ise 9 bin 300 kilometre.

TÜRKİYE HEM TASARIMCI HEM DE İMALATÇI

Türk Havacılık Sanayii'nin Avrupa'nın en büyük askeri projelerinden biri olan A400M'de hem tasarımcı hem de imalatçı olarak yer alıyor. Proje kapsamında Türk Hava Kuvvetleri 2018'e kadar 10 uçak teslim alacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • yolculugum y 10 yıl önce Şikayet Et
    KISKANANLAR ÇATLASIN.... Kıskananlar çatlasın daha çok iş var her alanda üretime devam etmek lazım uydular, tanklar, gemiler, silahlar, helikopter, uçaklar iyi bir 10 yıl geçiriyoruz. Allah razı olsun emeği geçenlerden.
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    HADİ SEVİNELİM DE;NEYE SEVİNELİM? KOCA KOCA YALANLARA MI? YOKSA KENDİSİNİ SÜTRELEYEN YALANLARDAN DA BETER GERÇEKLERE Mİ?. HER YIL MISIR'A 1.5 MİLYAR $ HİBE VEREN ABD SİZCE TÜRKİYE'YE YARDIMDA BULUNMUYOR MUDUR? Elbette çeşitli adlar altında bu ülkeye amerikan yardımı girmektedir. Bu yardımlar çoğunlukla Abd den silah alma şartıyla yapılır
    Cevapla
  • cengizhan 10 yıl önce Şikayet Et
    koca yusufmu. sankı kendınız urettınız ucagı turk ismi neden verıyorsunuz amerıkadan aldınız conı diyin barı
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE'NİN NEYİNE A400 ! NEREDE KULLANACAK! ŞU KADAR PARAŞÜTÇÜYÜ TAŞIRMIŞ FALAN FISTIK! SANKİ TSK DA PARAŞÜTÇÜ BİRLİĞİ VAR DA TAŞIMASI KALDI!. 30 yıldır canına kasdeden bir terör örgütüne sınır ötesi harekat bile yapamayan TÜRKİYE'NİN NEYİNE A400 ! NEREDE KULLANACAK!
    Cevapla
  • salih ince 10 yıl önce Şikayet Et
    cahil adamların dikkatine. SÜPER YORUM:)) ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ DİKKATİNE!!! sen ne cahil bir adamsın yav. kıskancınızdan çatlayacaksınız. artık türkiye teknoloji devi ve üretiyor. Allah'ın izniyle. TAI açıklaması Turkish airline industry yani türk havacılık sanayi demek. biraz araştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu