Dünyaca ünlü restoran zinciri siparişlerini drone ile teslim edecek

Ülkemizde de faaliyet gösteren Papa John's Pizza, ABD'de siparişlerini drone ile teslim etmeye başlamak için testlere başladı.

Dünyaca ünlü restoran zinciri siparişlerini drone ile teslim edecek
Dünyaca ünlü restoran zinciri siparişlerini drone ile teslim edecek
GİRİŞ 17.06.2022 11:28 GÜNCELLEME 17.06.2022 11:28

ABD'nin Georgia eyaletinde yer alan Atlanta şehrinde yer alan bir Papa John's şubesi, bulunduğu konuma bir mil (yaklaşık 1.7 km) mesafede yaşayan müşterilere drone aracılığıyla pizza teslim etmek için çalışmalara başladı.

Teslimat her ne kadar yüksek teknolojiyle de gerçekleştirilse, geleneksel teslimatlardan daha fazla insan gücü gerektiriyor. Bir pilot önce pizzayı drone üzerindeki mekanizmaya yerleştiriyor. Daha sonra bölgeye yakın başka bir kişi ise drone üzerindeki pizzayı özel bir mekanizma ile alarak müşteriye teslim ediyor. Amaç ise trafiğe girmeden en hızlı şekilde teslimatı gerçekleştirmek

Papa John'un dijital mühendislik hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Yasaswi Pulavarti "Bu tamamen geleceği inşa etmekle ilgili" diyerek şirketin "artan trafiğe" karşın pizzaları daha hızlı ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Papa John's dijitalden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Carfa ise "İşçi sıkıntısı ve yüksek yakıt fiyatları var" dedi ve "Bu yöntem, sorunların bazılarını çözer" açıklamasında bulundu.

Drone ile pizza teslimatının test edilmesi, Amazon ve UPS gibi dev şirketlerin de drone ile teslimata başlamasıyla aynı zamana denk geliyor. Bu bağlamda gelecekte drone ile teslimat seçeceğinin daha da yaygınlaşacağı söylenebilir.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü