Japonya testlere başladı... Sürücüsüz kamyon devri başlıyor!

Sürücüsüz araç geliştirme şirketi olan TuSimple, sürücüsüz kamyon teknolojisini Japonya'da test etmeye başladı.

Japonya testlere başladı... Sürücüsüz kamyon devri başlıyor!
Japonya testlere başladı... Sürücüsüz kamyon devri başlıyor!
GİRİŞ 07.06.2023 15:38 GÜNCELLEME 07.06.2023 15:38

Sürücüsüz kamyonlar geliştiren halka açık bir şirket olan TuSimple, Salı günü yaptığı açıklamada, Japonya'daki bir otoyolda düzenli test sürüşleri yaparak ada ülkesine giriş yaptığını belirtti.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR İÇİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Japonya, otonom araç testlerine açılan bir ülke olarak TuSimple için olgunlaşmış bir pazarı temsil ediyor.

Japon hükümeti Nisan 2022'de, Japonya'nın yaşlanan nüfusunun neden olduğu kronik işgücü sıkıntısına hükümetin cevabı olan Seviye 4 otonom araçların kamuya açık yollarda çalışmasına izin vermek için bir yasa değişikliği yaptı. (Seviye 4, Otomobil Mühendisleri Derneği tarafından aracın belirli koşullarda insan müdahalesi olmadan sürüşün tüm yönlerini halledebileceği anlamına gelen bir tanımlamadır).

SÜRÜCÜSÜZ KAMYONLAR İÇİN ÖZEL BİR ŞERİT TASARLANACAK

Bu yılın başlarında finans gazetesi Nikkei, Japonya'nın 2024 yılına kadar Tomei Expressway'e paralel uzanan New Tomei Expressway'in belirli bölümlerinde sürücüsüz bir şerit başlatmayı planladığını ve 2026 yılında L4 otonom kamyonların ticari operasyonuna izin vereceğini bildirdi. Bu şeridin yol koşullarını izlemek üzere sensörler ve kameraların yanı sıra 5G ağlarıyla donatılacağı bildiriliyor.

TuSimple Başkanı ve CEO'su Cheng Lu yaptığı açıklamada, "Kendi kendine sürüş teknolojisi, Japonya'nın lojistik sektörünün karşı karşıya olduğu sürücü açığı sorununa umut verici bir çözümdür. Yerel şirketlerle aktif olarak iş ortaklıkları kurmayı ve yerel müşteri talebini karşılayacak teknolojiyi geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

TuSimple Japonya'daki test çalışmaları hakkında çok az ayrıntı paylaştı. TuSimple ayrıca otoyolda hangi gün ya da saatlerde test sürüşleri gerçekleştirmeyi planladığını da belirtmedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım