Ümraniye Cube meyvelerini vermeye başladı! 35 milyon TL yatırım aldı!

Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi'nde geliştirilen Turan projesi, United Payment liderliğinde gerçekleşen devam yatırım turunda 35 milyon TL yatırım aldı. ÜMRANİYE CUBE MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI! 35 MİLYON TL YATIRIM ALDI

Ümraniye Cube meyvelerini vermeye başladı! 35 milyon TL yatırım aldı!
Ümraniye Cube meyvelerini vermeye başladı! 35 milyon TL yatırım aldı!
GİRİŞ 26.01.2024 16:55 GÜNCELLEME 26.01.2024 16:55

Ekim 2023'te girişimcilerin hayallerini hayata geçirmek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından açılışı yapılan Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi'nde geliştirilen Turan projesi, United Payment liderliğinde gerçekleşen devam yatırım turunda 35 milyon TL yatırım aldı. Türk devletlerinde yaşayan kullanıcıların finans çözümlerine tek bir platform üzerinden erişmelerini hedefleyen proje ekibi bir araya gelerek mutluluklarını dile getirdi.

Ümraniye Belediyesi, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek ve onların gelişimine destek sağlamak amacıyla Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile iş birliğinde Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi kurulmuştu. Finansal teknolojiler alanında girişim ve projelerin geliştirilmesin katkı sağlama hedefiyle yola çıkılan merkez ilk meyvesini verdi.

Merkezde geliştirilen Turan projesi, United Payment liderliğinde gerçekleşen devam yatırım turunda 35 milyon lira yatırım aldı. Proje ile Türkiye, Azerbaycan, KKTC, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan ve Kazakistan'da hızlı bir sürede para transferi yapılması hedefleniyor.

TÜRK DEVLETLERİ ARASINDA TEK BİR CÜZDAN ALT YAPISI

Fiziksel ve sanal olan Turan kart kullanıcılara; 7 gün 24 saat para transferi, temassız ödeme, fatura ödeme ve karekodla ödeme gibi birçok hizmeti sağlıyor. Aldığı devam yatırımı ile tüm Türk devletleri arasında tek bir cüzdan altyapısı ile dijital para transferi sağlıyor.

10 GİRİŞİMCİNİN BAŞVURUSU ONAYLANDI

Projeye ilişkin konuşan Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Takım Lideri Özkan Can, “İlk kuluçka merkezini Beyoğlu’nda; oyun, dijital sanat, mobil uygulamalar odaklı açmıştık. Cube Ümraniye ise açılan ilk finans odaklı kuluçka merkezi oldu. Bugüne kadar yapılan başvurular kapsamında 10 girişimci başvurusunu onayladık. Bu şirketlerin personelleri de burada görev almaktadır. Açılışından 3 ay süre içinde ise Turan şirketimiz ilk yatırımını aldı, burada ilk meyvesini verdi” dedi.

“KAYIT DIŞI EKONOMİNİN DE ÖNÜNE GEÇECEK”

Turan App Kurucusu Özgür Bayraktar ise “Türk devletleri arasında finansal köprü kurmayı hedefliyoruz. Özellikle son dönemde Türkiye ile diğer Türki devletlerinin yakın ilişkisiyle birçok anlamda ortak çalışmalar oldu. Bölgede de Teknoparkların ve çeşitli projelerin birlikte yürüdüğünü gördük ve deneyimleme fırsatımız oldu. Ümraniye Cube bizim için sadece klasik bir teknopark faaliyetinden ziyade bölgedeki kurulan iş birliği açısından işimize yarayacak ve iyi bir network oluşturacak bir merkezdir.

Türkiye'de yaşayan 1 milyona yakın Türk soydaşımız var. Bu Türk soydaşlarımız finansal işlemlerin çoğunu illegal tabir ettiğimiz kayıt dışı yöntemlerle yapıyorlardı. Kendi devletlerine para transferi yapma süreçlerini yüzde 100 dijitalleştirerek, bununla birlikte regülasyonel ve mevzuat yeterliliklerini de sağlayarak kayıt dışı ekonominin önüne de ciddi anlamda geçmek istiyoruz" diye konuştu.

Bayraktar, “Özellikle yeni bir girişimseniz ve finansal teknolojilerde faaliyetlerde bulunuyorsanız gerçekten doğru bir program içerisinde, doğru bir kuluçka merkezinde yer almanız çok önemli. Başladığımız dönem itibariyle çok fazla imkanımız yoktu. Özellikle finansal teknoloji şirketleri için Cube Ümraniye'de çok fazla fırsat var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı