ABD, Çin'i rahat bırakmıyor... Teknoloji şirketlerine yaptırım kararı!

ABD'nin Çin teknoloji şirketlerine yönelik yaptırımları sürüyor. Pentagon, Çin ordusuna yardım etmekle suçlanan 2 kişi daha yaptırım listesine ekledi.

ABD, Çin'i rahat bırakmıyor... Teknoloji şirketlerine yaptırım kararı!
ABD, Çin'i rahat bırakmıyor... Teknoloji şirketlerine yaptırım kararı!
GİRİŞ 01.02.2024 10:49 GÜNCELLEME 01.02.2024 10:49

ABD Savunma Bakanlığı, Çin merkezli 2 teknoloji şirketini yaptırım listesine ekledi.

Bakanlık, bellek yonga üreticisi Yangtze Memory ile yüz tanıma şirketi Megvii'yi Çin ordusuna yardım etmekle suçladı. Buna göre iki şirketin yaptırım listesine eklendiği bildirildi.

Listeye daha önce büyük telekomünikasyon ve havacılık şirketleri eklenmişti. Huawei Technologies ve Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) de aynı yaptırım listesinde yer alıyor.

Çip üretimi tedarikçisi Advanced Micro-Fabrication ile risk sermaye yatırımcısı IDG Capital de yaptırım uygulanan şirketler listesinde bulunuyordu.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi