Sadece dâhilerin çözdüğü zeka testi: Resimdeki gizli kelebeği 12 saniyede yalnızca %1'i buldu

Zeka testleri heyecanla çözülen, gözlem ve bakış açısı becerilerini ölçen içeriklerdir. Bu zeka testinde gizli bir kelebek bulunuyor. Kolaylıkla görünemeyen kelebeği bulmak ise pek kolay değil! Deneyenlerin sadece %'1'nin bulabildiği zeka testinde kendinizi kanıtlamak için yalnızca 12 saniyeniz var!

Sadece dâhilerin çözdüğü zeka testi: Resimdeki gizli kelebeği 12 saniyede yalnızca %1'i buldu
Sadece dâhilerin çözdüğü zeka testi: Resimdeki gizli kelebeği 12 saniyede yalnızca %1'i buldu
GİRİŞ 22.03.2023 17:32 GÜNCELLEME 22.03.2023 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zeka testi türü olan optik illüzyon ile hazırlanan bu içerikle keyifli dakikalar geçirmeye hazır olun. Optik illüzyonlarda aradığımız nesnenin orada olduğunu anlamayalım diye renk, desen ve ışık kullanılarak beynin algılaması zorlaştırılmaktadır. Bu zeka testinde sizden gizli kelebeği 12 saniyede bulmanız beklenmektedir. Hadi o zaman, sadece dâhilerin çözebildiği zeka testinde %1'in içine girebilecek misiniz?

Dikkat gerektiren zeka testi: 21 saniyede 10 farkı bul!Dikkat gerektiren zeka testi: 21 saniyede 10 farkı bul!

ESKİ ZAMANLARDA BÜYÜCÜLÜK SANILDI

Eski zamanlarda insanlar optik illüzyonları büyücülük, şeytan işi, kötü ruhlar olarak adlandırdı. Ama daha sonra bilimin gelişmesiyle beynin kişiye oynadığı oyunlar olduğunu ve farklı algılardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Ara, bul zeka testi: Deneyenlerin yüzde 80'i 9 saniyede zarı bulamadı! Zorlayıcı zeka testleriAra, bul zeka testi: Deneyenlerin yüzde 80'i 9 saniyede zarı bulamadı! Zorlayıcı zeka testleri

ZEKA TESTLERİ HEMEN FARK EDİLMEYECEK ŞEKİLDE TASARLANIR

Zeka testi türü olan optik illüzyonlarda çoğunlukla üçgen, kare, daire, dikdörtgen vb. şekiller kullanılmaktadır. Bu şekiller ile yanılsamalar yapılmaktadır. Amaç gözün hemen fark etmesini önlemek ve nesnelerin görünmesini gizlemektir.

Esrarengiz kişilik testi: Resme ilk baktığınızda ne gördüğünüz çok önemli!Esrarengiz kişilik testi: Resme ilk baktığınızda ne gördüğünüz çok önemli!

12 SANİYEDE ZEKA TESTİ ÇÖZMEK

Yukarıdaki görselde farklı renklerde ve değişik desenlerde açık şemsiyeler görünmektedir. Pembe, yeşil, mavi ve sarı... Bu şemsiyelerin arasında da bir kelebek bulunmaktadır. Zorlu kısmı ise sadece 12 saniyede onu bulmanız gerektiği...

Kişilik testi çözerken bilinçaltınız sizi yönlendirecek! Resimde ilk ne gördünüz?Kişilik testi çözerken bilinçaltınız sizi yönlendirecek! Resimde ilk ne gördünüz?

SÜRE DARALIYOR

Zaman daralırken heyecanınızı kontrol altına almalısınız. Bir noktadan başlayarak kontrollü şekilde görseli taramanızda fayda var. Sonuca konsantre olun ve odaklanın. Süre daralıyor. Çabuk olun!

Yüksek IQ'lu insanların çözebildiği zeka testi: Ormanın içindeki kız yüzünü 11 saniyede bul!Yüksek IQ'lu insanların çözebildiği zeka testi: Ormanın içindeki kız yüzünü 11 saniyede bul!

KELEBEĞİ GÖREBİLDİNİZ Mİ?

Sürenin sonuna geldik. Verilen sürede kelebeği bulamayanlar için cevap görselini yukarıya bırakıyoruz. Peki siz testi çözebildiniz mi? Çözebildiyseniz kaç saniye? Yorumlara yazmayı unutmayın.

Dikkat isteyen zeka testi: Resimdeki yarasa, balon, havuç, kelebek ve ördeği 16 saniyede bulun!Dikkat isteyen zeka testi: Resimdeki yarasa, balon, havuç, kelebek ve ördeği 16 saniyede bulun!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 2
  • asdas 1 yıl önce Şikayet Et
    hemen buldum za
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Orda kelebek melebek yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı