İzmir'de 40 ton sahte alkol ele geçirildi

İzmir'de yılbaşı öncesi gerçekleştirilen operasyonda 40 ton sahte etil alkol ele geçirildi. Şüphelilerin sahte alkolleri alkolleri mürekkep sökücü ve tutuşturucu sıvı etiketleriyle satışa sundukları tespit edildi.

İzmir'de 40 ton sahte alkol ele geçirildi
İzmir'de 40 ton sahte alkol ele geçirildi
GİRİŞ 14.11.2023 10:03 GÜNCELLEME 14.11.2023 10:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 1-10 Kasım tarihleri arasında sahte içki üretimi ile ilgili çalışmalar yürüttü.

Polis, yılbaşı öncesi merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilerek depolanan, vatandaşların içki yapımında kullanmaları için mürekkep sökücü ve genel kullanım amaçlı tutuşturucu sıvı adı altında satışa sunulan sahte etil alkollerin bulunduğu adreslere yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyonlar gerçekleştirdi.

Adreslerde yapılan aramalarda, 40 ton sahte etil alkol, 57 bin adet sahte etiket ve 2 dolum makinesi ele geçirildi.

10 MİLYON LİRA KAMU ZARARI ENGELLENDİ

Öte yandan ele geçirilen sahte etil alkollerden yaklaşık 120 bin şişe sahte içki imal edileceği belirlenirken 10 milyon liraya yakın kamu zararının da engellendiği öğrenildi.

Operasyonlar çerçevesinde, olaylarla ilgili 17 şüpheliye işlem gerçekleştirilirken emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ne işiniz var İzmir'de .alkol kontrolü yapıyorsunuz bırakın ne içerlerse içsinler
    Cevapla
  • abuzer 5 ay önce Şikayet Et
    bu yakalanan alkolleri ilk önce bir çilingir sofrası kurulupta yakalanan şahıslara birer 70 lik içirilmeli. ondan sonrada sağ kalanları mahkemeye sevk edersiniz. içmek istemeyenlerede zorla içirilmeli.
    Cevapla
  • Mevzu 5 ay önce Şikayet Et
    İzmir rakıyı alkolü sever ucuz tarife merdiven altı üreticilerin mekanı
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyemizin nerde oldugunu gösteriyor,nasil olurda başka insanlarin sagligina tecavüz edilir?Katil,cezasida o derecede agir olmasi gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu işiniz yok mu sizin ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı