Osmanlı’dan günümüze kadar sürdürülüyor! Veresiye defterlerindeki borçlar ödendi

Edirne'deki bir grup iş insanı, Ramazan’la birlikte Osmanlı'dan günümüze kadar sürdürülen Ahilik geleneklerinden birisi olan 'Zimem Defteri’ uygulamasını anımsatmak için veresiye defterinde hesabı bulunan vatandaşların borcunu ödedi.

Osmanlı’dan günümüze kadar sürdürülüyor! Veresiye defterlerindeki borçlar ödendi
Osmanlı’dan günümüze kadar sürdürülüyor! Veresiye defterlerindeki borçlar ödendi
GİRİŞ 11.03.2024 16:34 GÜNCELLEME 11.03.2024 16:34

Bir derneğin Edirne Şube Başkanı Oğuz Kurum, yönetim kurulu üyeleri, dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde bakkalları ve fırınları dolaşarak veresiye defterlerindeki borçları kapatmak için esnafı gezdi.

Kentteki iki bakkal ve bir fırına giderek veresiye defterindeki borçları kapatan hayırseverler, bu dayanışmanın artması için maddi imkanı olan vatandaşlara da çağrıda bulundu. Dar gelirli ailelerin borçlarını kapatan hayırseverler, veresiye defterlerini de alarak iş yerinden ayrıldı.

Oğuz Kurum, birkaç günden beri kentteki esnafı dolaşarak Ahilik geleneğinin devamı olan Zimem Defteri (veresiye) uygulamasıyla dar gelirli vatandaşların borçlarını kapattıklarını söyledi.

Hedeflerinin bu geleneğin yaşatılması olduğunu aktaran Kurum, Bu geleneğin yaşatılması ve sahip çıkılması ve bu mirasın takipçisi olma yolunda herkesin elini taşın altına koymasını istediklerini ifade etti.

Bakkallık yapan Cevdet İbrahimoğlu, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların devam etmesi gerektiğini belirterek, borçları silinen müşterileri adına hayırseverlere için teşekkür etti.

Bu tür yardımların Ramazan ayında devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen İbrahimoğlu, hali vakti yerinde olan vatandaşlar tarafından da bu geleneğin devam ettirilmesini temenni etti.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu