Yazıcıoğlu'na vefaya Erdoğan'dan destek

Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'ta BBP'den Belediye Başkanı seçilen Doğan Ürgüp, AK Parti'li belediye başkanının alamadığı desteği başbakandan aldığını söyledi.

Yazıcıoğlu'na vefaya Erdoğan'dan destek
Yazıcıoğlu'na vefaya Erdoğan'dan destek
GİRİŞ 24.03.2014 09:23 GÜNCELLEME 25.03.2014 12:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yahya Gür'ün haberi

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'ta 2014 yerel seçimleri için kıran kırana bir yarış var. 2009 yerel seçimleri öncesinde yaşanan acı olayda BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybetmiş, yerel seçimlerde AK Parti aday iddialı olmasına karşın Sivas'ta BBP adayı Doğan Ürgüp belediye başkanı seçilmişti. 2014 seçimleri yine iki parti arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oluyor.

AHDE VEFAYA SAHİP ÇIKTIK

Sivas Belediye Başkanı olan ve BBP'den yeniden belediye başkanlığına aday gösterilen Doğan Ürgüp, 2009 yılı ile ilgili "Rahmetli başkanımızın vefatı sonrasında halkın gösterdiği büyük bir teveccüh ile birlikte bir vefa söz konusudur. Bu vefanın gereği bu görevi aldık. Hem başkanımızın ahde vefasına hem de hemşerilerimin desteğine sahip çıktık. " dedi.

KADERİNE TERK EDİLMİŞ YERLER

Doğan Ürgüp, göreve geldikten sonra şehrin kültürel değerlerini çok ön planda tuttuklarını, sokaklarında kol gezen köpekleri Türkiye'de örnek gösterilen bir barınağa kavuşturduklarını, şehri yeniden tatlı su kaynakları ile ihya ettiklerini söyledi. Sivas'ta çocukları spor tesisleri ile birlikte, sevgi evlerine kavuşturduklarını, gençler için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ni inşa ettiklerini, yüzyıllardır kaderine terk edilmiş mezarları İslami ve Milli değerlere yakışır bir hale getirdiklerini anlattı.

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Erbakan Bulvarı, Türkeş Bulvarı, Fethi Akyüz Caddesi ve Çayboyu Caddesini yeniden düzenleyerek Aşık Veysel Caddesi ismi ile mükemmel bir hale getirdiklerini anlatan Ürgüp, TOKİ'ye verdikleri alanda bugün 920 konutun inşa edildiğini, şehrin doğusundan batısına borularla su akıttıklarını ve en önemlisi de imar revizyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni dönem için 33 tane yeni projeleri olduğunu dile getiren Ürgüp, bu projeler içinde öncelikle Kızılırmak projesi nin ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Ürgüp "Biz Sivas'ta kültür ve tarih, termal belediyeciliği yapıyoruz. Termal alanda kapatılmış tüm tesisleri yeniden işler hale getirerek beş yıldızlı otel ve konaklama tesisleri inşa ediyoruz" dedi.

AK PARTİLİ BAŞKANDAN FAZLA DESTEK ALDIK 

Ürgüp "Sivas'a 150 trilyondan fazla yatırım yaptık. Sayın Destici'nin söylediği gibi Türkiye'de bu işi yapan en iyi başkanlardan biri olarak sayılıyor olmamız normaldir. Mütevazi bir kişiliğimiz ve anlayışımız var ama yaptığımız işler konusunda iddialıyız. Bizim yaptıklarımızla ilgili vatandaşın dediği gibi Sivas'ın 'el değmedik yeri ' kalmadı. Geride kalan 5 yıl içinde iktidardan gereken her türlü desteği gördüm. İktidarla bir sıkıntım yok." dedi. 

Ürgüp sözlerini şöyle sürdürdü: Sayın Başbakan'ın talimatı ile Kale sahasının kamulaştırılması için 10 milyon Türk lirası, (eski hesapla 10 trilyon) para aldım. Bu parayı benden önceki (AK Parti'li) belediye başkanı dahi alabilmiş değildir. Ben imam hatip kökenliyim, ticaret kökenliyim, örgütler kökenliyim. Ömrümün altı yılını 1980 sürecinde rahmetli başkanım gibi cezaevlerinde geçirdim. Dolayısıyla tuttuğunu koparan bir kişiyim. Ben iktidar filan anlamam alınması gerekiyorsa alırız, yapılması gerekiyorsa da yaparız. İyi bir ekip ve arkadaşlık anlayışı içinde bu çalışmaları sürdürdüğümüz kanaatindeyim.

Ürgüp, "Göreve devam etmem halinde yarım kalan imar revizyonunu tamamlamamız gerekiyor. Kale projesi şu hali ile yarım halde. Kamulaştırmalarını yaptık. Bunun dışında Herfene Hayat Projesi denen çok orijinal bir projemiz var. Bununla birlikte hanımlar kültür merkezinin hanımlar lokalini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Yeni bir terminal binası ve şehir meydanının boşaltılması gibi muazzam bir şehir meydanı projemiz var. Turkuaz projesi yarım kaldı. Şehir kapıları projemiz var. Cumhuriyet Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait. Yeni köprü, otopark projelerimiz var. Yeni bir çermik projemiz var." dedi.

Sivas'ın Selçuklular döneminden itibaren ilgi odağı olduğunu anlatan Ürgüp; Selçuklular 1190'da Ulu Camii, 1217 Şifahiye, 1271 Buruciye çifte minareli medrese Gök Medrese'yi yaptığını, Osmanlı'nın 16. Yüzyıl'a ait camileri 18 ve 19. Yüzyılına ait eserleri bulunduğunu Cumhuriyetin kurulduğu bu şehrin Cumuhriyet'in ilk yıllarında da çok önemli bir konumu bulunduğunu dile getirdi.

SİVAS'IN TARİHİNDEKİ ÜÇ BÜYÜK DÜŞÜŞ 

Sivas'ın birkaç düşüş noktaları bulunduğuna dikkat çeken Doğan Ürgüp bunları şöyle sıraladı:
Timur istilasından sonra Sivas geriledi. Tarihi Sivasspor-Kayserispor maçından sonra Sivas geriledi. Kayseri ile yaptığımız maçta 40 insanımız vefat etti. Bunun üzerine Kayseri sermayesini Sivas'tan çıkarttık. Devlet buna engel olmadı. Bu hadisenin yaşandığı 1967'de Sivas her yönü ile Kayseri'den büyüktü. Bunlardan artık geriye dönüş yok.

Kayseri ile yarış yapacak durumda değiliz. Kayseri bizim önümüzde iyi bir örnektir. Kayseri ile bin yıldır aynı coğrafyada komşu olarak yaşıyoruz. Sivas'ın nüfusu belki Kayseri gibi büyümez ama Sivas şehri gelecekte bir turizm şehri olarak tarih ve termal turizminde manevi inanç turizminde örnek bir nokta oluşturabilecek bir potansiyele sahiptir. Bu noktada biz Anadolu şehirleri ile kıyasladığımızda çok daha şanslıyız.

Sivas'ın Organize sanayi bölgesinin geliştiğini, Kuzey Güney çevre yollarının bağlandığını Sivas'ın bu yollarla limanların şehre yaklaşacağını, Ankara İstanbul hızlı tren hattının Sivas'a doğru hızla ilerlediğini anlatan Doğan, Sivas'ın sadece vilayet nüfusunda düşme olduğunu söyledi. Doğan Ürgüp, Büyükşehirler kanunundaki 750 bin nüfus şartı yüzünden bu fırsatı kaçırdıklarını anlattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. muhsin başkan son siyasette benzeri olmayan bir siayet cizgisine sahip olmakla beraber . hayranı olan secmen sandıga yansımış olsa ikdidar olması kaçınılmazdır. şahsında yaşanılan güzellik partisinde görülmediği bununda son yaşanılan olayların ispatı olmakdadır.. muhsin başkanı ehit edenler şimdi kanı üzerinden siyasete yön vermeye calışmalarıda ayrı bir utanç sahnesi
    Cevapla
  • sonay polat 10 yıl önce Şikayet Et
    daha çağdaş bir sivas istiyorum. sivaslı değilim, partizanda değilim. hizmet eden her zaman favori adayım. iki yıldır sivasta yaşıyorum. daha iyi yaşamak istiyorum. sivasın daha iyi bir yer olmasını istiyorum. bu nedenle gördüklerimi tarafsız bir şekilde paylaşmak istiyorum: şehir içi yollar çok bakımsız çukurdan geçilmiyor yollar çok dar insanlar arabalar üst üste, gün geçmeye bir araba yayaya çarpmasın çeşmeden su içemiyoruz çok kireçli kış memleketi bir avm yok çoluk çocuk kışın eve hapsoluyoruz paşabahçeye gidiyoruz adım atacak yer yok esnaf tekel olmuş müşterinin hiç kıymeti yok üniversiteye giden dolmuşlar tıka basa dolu öğrenciler mağdur üniversiteye giren bağlum denen bir köprü var tek araç geçebiliyor her gün araç kuyruğu bekliyoruz üniversitede 40 bin öğrenci var yapacak sosyal aktivite yok tek eğlencemiz gidip bir yerde yemek yemek ankaradan 6 ay uzak kaldım. 6 ay sonra gittiğimde o yolları köprüleri geçitleri görünce 6 ay önceki ankarayı tanıyamadım sivasta yaprak kıpırdamıyor
    Cevapla
  • Gökhan GÖKTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Dua ve desteğimiz onunla. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009 yerel seçimlerinde söylediği gibi, "O, dışından bakınca içini görebileceğiniz birisi. Onu size, sizleri Allah'a emanet ediyorum" demişti. Hakikaten de rahmetlinin dediği gibi bir başkan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi