Soner, dershane borcunu canıyla ödedi

İki çocuğunu okutmaya çalışan anne, 5 bin TL'ye ulaşan dershane borcunu ödeyemeyince önce icraya verildi, ardından cezaevine gönderildi. Annesini kurtarmak için çabalayan liseli genç, çaresiz kalınca canına kıydı.

Soner, dershane borcunu canıyla ödedi
Soner, dershane borcunu canıyla ödedi
GİRİŞ 04.04.2010 09:21 GÜNCELLEME 04.04.2010 09:21
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dershaneye olan borcu yüzünden hapse giren annesini kurtaramayan genç intihar etti.

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'nde meydana gelen olayda Soner Semih Sipahi (18) kendini üzüm çardağına asarak intihar etti. Sipahi'nin ölümünün ardından ise bir aile dramı çıktı.

Alınan bilgiye göre, 3 yıl önce dershaneye giden oğlunun borcunu ödeyemeyen 5 çocuk annesi Emine Sipahi, icralık duruma düştü. Eşinden ayrı yaşayan Emine Sipahi son olarak imzaladığı taahhüdü de yerine getiremeyince hapse girdi.

Oğlu Soner Semih Sipahi annesini kurtarmak için oturdukları evi satma kararı aldı. Evi satmak üzere bir alıcıyla anlaşan 18 yaşındaki genç, evi boşaltarak kiraya çıktı. Anlaştığı kişi son anda evi almaktan vazgeçince Soner Semih Sipahi bunalıma girdi. Sipahi, evin arkasındaki üzüm çardağına kendisini iple asarak intihar etti. Sipahi'nin intihar etmeden önce, üzerinde "Herkes Hakkını helal etsin" yazılı not bıraktığı öğrenildi.

kullanEşinden ayrı yaşayan baba Mustafa Sipahi, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar sebebiyle eşinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Aile olarak zorluklar çektik. Semih çok farklı bir çocuktu. Çok içim yanıyor. İşte, yokluğun sonu bu oldu. Şimdi dershane sahiplerinin vicdanı rahat edecek mi? Benim çocuğum eğitim gördü diye anne hapse girdi. Bu herkese ibret olsun." dedi.

DERSHANEDEN AÇIKLAMA

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dershane borcu nedeniyle annesi hapse girdiği için intihar ettiği öğrenilen gencin dershanesi iddialara yanıt verdi.

Konuya taraf olan Fethiye Çözüm Dershanesi sahibi Özay Yılmaz, kendilerinin dershaneyi 2009 yılı Haziran ayında satın aldıklarını belirtirken geçmiş borçlanmalar hakkında bilgisinin olmadığını açıkladı. Yılmaz, Soner Semih Sipahi'nin de kendi dönemlerinde dershaneye gitmediğini ama kardeşlerinin 2 yıl önce Çözüm Dershanesinde öğrenci olduklarını söyledi. Yılmaz, "Konuyla ilgili çok kişi aradı. Ama biz dershaneyi satın alalı 1 yıl bile olmadı. Ama şunu biliyorum ki intihar eden genç Soner Semih Sipahi

dershanemize hiç kayıt yaptırmamış. Sadece 2 kardeşi 2007-2008 döneminde dershaneye kayıt olmuş. Borçlanmalar da 2 yıl öncesinin borçları. Konu önceki yönetimin avukatları tarafından takip ediliyor. Bizimle hiçbir alakası yoktur. Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduk" dedi.

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda Soner Semih Sipahi (18), kendini evlerinin çardağına asarak intihar etmişti. İntiharın Soner Semih Sipahi'nin dershane borcu nedeniyle hapse giren annesini kurtaramadığı için gerçekleştiği öğrenilmişti.

KAYNAK: CİHAN-İHA
YORUMLAR 20
  • sadet oğuz 14 yıl önce Şikayet Et
    kocaman bir YUUUUHHHHHHH. bana yuh .sana ona o sokağa o caddeye o şehre oradaki insanlara cami cemaatine yuh olsun müanlık slümanım diye geçinenlere yuh olsun..hani islam hani kardeşlik.oradaki mahalli mülki yöneticilere yuh olsun.benim gibi bizim gibi sahta müslümanlara yuh olsun..olmaz olsun böyle insanlık böyle müslümanlık
    Cevapla
  • ozgur kılıç 14 yıl önce Şikayet Et
    eğitimin özelleşmesi. akp yi eleştirmek için söylemiyorum ama eğitim le sağlik özelleştirilmemeli bu işler parayla olmamalı okulda bedava kitap dağıtıyorlar ama hiç bişey öğretemiyorlar milleti fetullah gülen cematinin dersanelerine mecbur ediyorlar bu buyuk müslümanın dersane fiyatlariysa ateş pahası ve emin olun kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar ki sosyal devlet olmazsa milleti sadaka kültürüne mecbur ederlerse boyle olur bi iki insanın insafına kalır onların vicdanı sızlarde yardım ederse ne ala yoksa ister acından öl istr.
    Cevapla
  • CENGİZ ATEŞ 14 yıl önce Şikayet Et
    Fehullah Hoca efendimi. Ne alaka birader her taşın altında bir müslümanı ararsınız.Bu ülkede taş üstüne taş koyanı vatan haini ilan eder teröristlerle aynı kefeye koyarsınız.Evvela Fethullah Hoca efendi gibi bu ülkeye bu millete ve dünyaya hizmet et ondan sonra hoca efendiyi eleştir.Arkadaş nitelikli dolandırıcılık hariç Ekonomik Suçlardan ötürü insanın özgürlüğü kısıtlanmamalı ama maalesef avukatlar bu tür işleri müvekkilerine imzalattırdıkları anlaşma gereği alacak verecek meselelerini çıkmaza sokmaktalar.
    Cevapla
  • Ahmet 14 yıl önce Şikayet Et
    Milli eğitimmi. Artık sadece Milli dershane eğitimi var milli eğitim saçmalık ve sadece bir diplomadan ibaret olmaya başladı yıllarca okul oku ama dershaneye mahkum ol hatta yıllarca üniversite oku yine dershaneye mahkum ol bu üklede Milli eğitimde Yökde batmış nasıl olsa onların verdikleri diplomalar derhanesiz bi anlam ifade etmiyo.
    Cevapla
  • hilal71 14 yıl önce Şikayet Et
    devlet okullarda hiçbirşey öğretmiyormuş. devlet kim.öğretmenler öğretmiyor veya yetersiz kalıyor öğretemiyor.eğitim sistemiyle alakası yok.öğretmenlerin işine geliyor.nede olsa öğret(e)medikleri şeyler için aileler milyarlarca tl harcayarak dersanelerle kapatmaya çalışıyor.kimsenin de itirazı yok.TÜİK verilerine göre yıllık ortalama dersanelere ödenen para 20milyar tl.Muayenehanelere ödenen para ise 5milyar tl.ama sizler doktorlara düşman olursunuz.okullardaki öğretmenler tamgün çalışsın öğretsinler,dersanelere para ödemeyelim demezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu