ABD'den Pakistan'a 1 milyar dolar

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkiler Danışmanı Sertaj Aziz, ABD'den 1 milyar dolarlık enerji yatırımı sözü aldıklarını bildirdi.

ABD'den Pakistan'a 1 milyar dolar
ABD'den Pakistan'a 1 milyar dolar
GİRİŞ 25.10.2013 10:19 GÜNCELLEME 25.10.2013 10:23

Aziz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile gelecek 2014 yılının mart ayında Washington'da stratejik diyalog toplantısı gerçekleştireceklerini belirterek, Başbakan Şerif'in son ABD ziyareti ile birlikte ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini ifade etti.

Pakistan'ın enerji krizinin çözümünde ABD'den yatırım sözü aldıklarını aktaran Aziz, "Başkan Obama da savunma ve ticaret sektörlerinde yardımcı olmak için istekli olduğunu ortaya koydu. Ayrıca ABD, yapılan görüşmeler sonucunda Pakistan'daki enerji krizinin çözümüne yönelik olarak 1 milyar dolarlık yatırım güvencesi verdi" ifadesini kullandı.

İHA saldırılarına da değinen Aziz, Başbakan Şerif'in konuyu Başkan Obama ile görüşmesinde dile getirdiğini belirterek, "Yıl sonuna kadar İHA saldırılarının sayısının azalacağını umut ediyoruz. ABD'den bu konuda resmi bir açıklama da bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı
13 yaşındaki çocuk dehşeti yaşadı! Ayakkabılarını zorla yalatıp, yüzünü darmadağın ettiler