Gazeteci yazar Mustafa Miyasoğlu vefat etti

Türk-İslâm kültürünün sözcülerinden gazeteci-yazar Mustafa Miyasoğlu tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Büyük Doğu idealinin sancaktarlığını yapan Miyasoğlu Milli Gazete'de de günlük yazılar kaleme alıyordu.

Gazeteci yazar Mustafa Miyasoğlu vefat etti
Gazeteci yazar Mustafa Miyasoğlu vefat etti
GİRİŞ 01.08.2013 13:53 GÜNCELLEME 01.08.2013 14:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Aynı zamanda edebiyatçı olan Mustafa Miyasoğlu tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Hastanesi'nde öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Miyasoğlu bir süredir beynindeki tümör yüzünden hastanede tedavi görüyordu.

Mustafa Miyasoğlu kimdir ?

1946 yılında Kayseri'de doğan şair, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okudu. On yıl liselerde öğretmenlik, on iki yıl da üniversitede okutmanlık yaptı. Bu arada, 1988-92 yılları arasında Pakistan'ın İslamabad şehrindeki yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör ünvanıyla görevlendirildi.

1966 yılından beri şiir yanında deneme, hikâye, tiyatro ve roman türlerinde de eser veren sanatçı, pek çok dergi ve gazetede kültür ve sanat yazıları yayınladı, şiir ve romanlarıyla armağanlar kazandı. T. Millî Kültür Vakfı özel armağanını kazanan Hicret Destanı adlı şiiri Dr. Muhammed Harb tarafından arapçaya çevrildi. Ayrıca başka şiir ve hikâyelerinin de İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurtdışında yayınlandı. Samsun, Ankara ve Kahire üniversitelerinde eserleri üzerine tezler hazırlandı.

İlk şiiri Filiz dergisinde çıktı (Kayseri, 1966). Şiir ve yazıları Hisar, Türk Edebiyatı, Edebiyat, Mavera, Millî Gençlik, Yeni Sanat, Sedir dergilerinde yayınladı. Suffe Yayınlarını kurarak Suffe Kültür Yıllığı'nı yayınlamaya başladı (1982). Şiir, hikâye ve romanlarında millî kimlik arayışına yöneldi, toplumda değer çatışmalarını işledi. Bazı araştırmalarında Semih Güngör imzasını kullanmıştır.Şiirleri: Rüya Çağrısı (1993), Devran (1978), Hicret Destanı (1981), Şiirler (Toplu şiirleri, 1983), Bir Gülü Andıkça (1997). Hikâyeleri: Geçmiş Zaman Aynası (1976). Romanları: Kaybolmuş Günler (1975), Dönemeç (1980), Güzel Ölüm (1982), Bir Aşk Serüveni (1995). Biyografileri: Necip Fazıl Kısakürek (1985), Asaf Halet Çelebi (1986), Ziya Osman Saba (1987), Haldun Taner (1988). Antoloji: Çağdaş İslâmî Şiirler Antolojisi (1988). Denemeleri: Edebiyat geleneği (1975), Devlet ve Zihniyet (1980), Muhacir (1981), Roman Düşüncesi ve Türk Romanı (1998).

YORUMLAR 26
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan geldik ve nihayet yine Allah'a döneceğiz.... Allah rahmet eylesin, sevenlerinin başı sağ olsun.
    Cevapla
  • Mehmet Karaosmanoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    MEKANII CENNET OLUR İNŞAALLAH...ALLAH RAHMET EYLESİN.. Mustafa MİYASOĞLU abimize Allah'tan rahmet;ailesine,yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.
    Cevapla
  • ahmet topcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN.... edebiyat dünyasının güçlü kalemlerinden birini daha ebedi aleme uğurladık. rabbim ilk gecesini kolay getirsin.
    Cevapla
  • ahmet demir 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.... Mekanı cennet olsun inşAllah...
    Cevapla
  • memedali karabekir 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL İNSANLARDAN BİRİNİ DAHA EBEDİYETE UĞURLAMAK DURUMUNDAYIZ.ÇOK ÜZGÜNÜM,ALLAH RAHMET EYLESİN.. Yakınlarına baş sağlığı dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İran'dan gizli toplantı
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi