Genelkurmay'dan bakanlığa acil istek

Genelkurmay, Mardin Şenyurt'ta açılan mobil gümrük kapısının PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD için giriş kapısına dönüştüğü uyarısında bulunarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan acilen kapatılmasını istedi.

Genelkurmay'dan bakanlığa acil istek
Genelkurmay'dan bakanlığa acil istek
GİRİŞ 25.10.2013 05:45 GÜNCELLEME 25.10.2013 09:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

12 Eylül darbesinin ardından kapatılan Kızıltepe'ye bağlı Şenyurt Gümrük Kapısı, Mardin Valiliği ve Kızıltepe Kaymakamlığı'nın onayıyla, Suriyeli mültecilerin sığınma taleplerini karşılamak amacıyla dört ay önce yeniden faaliyete geçirildi.

İyileşip Suriye'ye dönüyorlar

Güvenliğini askerlerin sağladığı mobil gümrük kapısından yoğun olarak yaralı Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye tedavi amaçlı giriş yapması, istihbarat birimlerini harekete geçirdi.

Yapılan tespitlere göre, Suriye'de Esed'e karşı silahlı mücadelede yaralandığını beyan ederek sınır kapısından giriş yapan kişilerin önemli bir bölümü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan PYD saflarında, muhaliflere karşı çatışmalara girdi. Bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılar iyileştikten sonra da Türkiye'den ayrıldı.

Gümrük kapatılsın

Askeri istihbarat birimlerinin güvenlik kamerası görüntüleri ve resmi kimlik kayıtlarla belgelediği bu bilgiler, Genelkurmay Başkanlığı ile paylaşıldı. Tespitleri inceleyen Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı'na, Şenyurt'taki mobil gümrüğün kapatılması yönünde talepte bulundu. Mobil gümrükle ilgili iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Türkiye'den Suriye'ye giden yardım araçlarıyla PYD'ye silah taşındığı ileri sürüldü. Genelkurmay, Şenyurt mobil gümrüğünde sürdürülen faaliyetlerin tamamının, Mardin Nusaybin'de halen faaliyette olan gümrük kapısından yürütülmesini istedi. Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı konu hakkında görüş bildirmezken, MSB yetkilileri konunun değerlendirildiğini ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'yla mobil kapının kapatılması için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    CEHENNEME DÖNMÜŞ BİR KURUM !. Devletin Vergilerden, Cezalardan Hazinesini dolduran bir kurum ama çalışanlar açısından her yönden tam bir cehenneme dönüştürülmüş bir kurum. Döner Sermaye yok, Becayiş yok, Aile Bütünlüğünüz yok, Can güvenliğiniz yok, Çalışma koşulları çok kötü, Sorunlara Çözüm yok, Uzmanlaşma yok, Otomasyon yetersiz ve çok kötü, Rotasyon çok, Geçici görev çok, Sürgün çok, Ceza Katmerli, Kurunun yanında yaş da yanar, Maaşınız Polisten, Askerden, İmamdan daha düşük, Aile Bütünlüğünüzü koruyacak hiç bir kurumla (Sağlık, MEB vs) imzalanmış protokol yok, imzalamaya da yanaşmıyorlar, ne halniz varsa görün hesabı, en vatanseveri bile zorla vatan haini yapan bir kurum
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    acilen açıklama lazım neler oluyor. niye tedbir alınmadı
    Cevapla
  • Serhat Candan 10 yıl önce Şikayet Et
    Gümrüklerde Neler oluyor.. !!! Bakan istifa et... Türkiyedeki Gümrük kapılarının büyük çoğunluğunda problem var. Basiretsiz idareciler ve gümrük kapılarındaki altyapı sorunlarından dolayı kapılarda denetimler yeterince yapılamıyor. Doğu ve güneydoğu kapılarında kaçakcı çeteleri ve terör örgütü yandaşlarının baskısı altında görev yapmaya çalışan gümrükçülerin can , mal ve aile güvenliği yok. Gürbulakta , esenderede , kapıköyde , dilucundaki gümrük kapılarındaki problemlere ; yetkili ve etkili bürokratlar çözüm üretmiyorlar , üretemiyorlar. Sayın gümrük bakanı da yanlış ve eksik bilgilendirildiği için Gümrük kapılarındaki sorunlardan haberi yok.!!!! Birileri Sayın başbakanımıza Gümrük kapılarındaki yetersizliği anlatmalı. Bu sorunların başka türlü çözüleceği yokk..
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP li olarak tavsiyelerimiz devam edecek / öncelikle herkese " HAYIRLI CUMALAR ". AKP nin özellikle IRAK - SURİYE - TÜRKİYE DEKİ TERÖR ÇÖZME METODU nun yanlışlıkları ne yazık ki TSK nın bile artık zoruna gitmeye başlamıştır ve bunları muhalefet söylediğinde olur mu derler TSK söylediğinde bakalım ne diyecekler ? AKP seçmeni veya sempatizanları , hangi partili olursak olalım aynı ülkede yaşıyoruz dolayısıyla iyi olsa hepimize kötü olsa hepimize öyleyse lütfen partinize nasıl bi yapıcı - özeleştiri yaparsınız o da sizin kendi teşkilatmanızla ilgili , yanlışa yanlış deyin ki adamlar her yaptıklarını doğru zannetmesinler ve partinizde otokontrol sağlansın. "sözlerinize dikkat edin , düşüncelere dönüşür . düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür. duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür. davranışlarınıza dikkat edin , alışkanlıklarınıza dönüşür. alışkanlıklarınıza dikkat edin " Mahatma GHANDI
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    Darbelerdurdeme. Sen nerede yaşıyorsun? Yoksa sende terörist misin? Sınır kapısından yaralı terörist geçiyor diyor genel kurmay sen ne yazıyorsun. Mevlam senin gibilerden bu ülkeyi korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi