Atatürk Havaalanında alarma geçiren dron krizi

Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan bir yolcu uçağı pilotu uçakların iniş yaklaşma hattında ‘Drone’ rapor etti, yetkililer alarma geçti

Atatürk Havaalanında alarma geçiren dron krizi
Atatürk Havaalanında alarma geçiren dron krizi
GİRİŞ 09.05.2015 16:06 GÜNCELLEME 09.05.2015 17:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan bir yolcu uçağın pilotu uçakların iniş yaklaşma hattında ‘Drone’ (insansız hava aracı) uçurulduğunu rapor etti, yetkililer alarma geçti. 

Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan uçağın pilotu Florya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri tarafından uçakların iniş yaklaşma hattında uçurulan drone (insansız hava aracı) gördü.

Uçağın kaptan pilotu durumu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesine bildirdi. Bunun üzerine yetkililer polis ile irtibata geçerek Florya tarafından kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından drone (insansız hava aracı) uçurulduğunu söylediler.

Polis ekipleri drone uçurarak hava trafik güvenliğini tehlikeye sokan kişi veya kişileri bulmak için bölgede araştırma yapmaya başladı. 

6 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı insansız hava aracı (Drone) uçurarak fotoğraf ve görüntü çeken Aspet Manukyan hakkında ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma' suçundan 6 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanmış ve geçtiğimiz günlerde ilk mahkeme görülmüştü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • üzgün 9 yıl önce Şikayet Et
    yersen kardeşim iyi hal vs vs kurtarır kanun suçludan yana masumu ve haklıyı malesef istendiği kadar korumuyor ve cezalar çokkomik neden 6 yıl oldu ki uçak düştü insan ya bir insan öldü o melun nerden bilebilirdim diyerek yırtarsa o işden biz boşa konuşuyoruz adalet sistemimiz bence çok kötü demektir.O halde caydrımak için 25 yılla yargıla 10 yılın parasını ödesin 15 yılda yatsın
    Cevapla
  • Zar ve Pul 9 yıl önce Şikayet Et
    ajan
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar ısrarla orada bu araçların uçurulmasından iyice işkillenmeye başladım..nedir arkadaş ortada bir istihbarat olayı falan mı var
    Cevapla
  • ÇARESİZ ESNAF 9 yıl önce Şikayet Et
    Drone için ceza kanunu var mı acaba??
    Cevapla
  • öttürecen 9 yıl önce Şikayet Et
    bu sorumsuz mahlukatları yakalayıp öttürecen ki bir daha ellerine bile alamayacaklar o kumandayı. elelrini bile kessen yeridir bu sorumsuz mahlukatların. onca insanın hayatını hiçe sayan bu mahluklar yakalanıp öttürülmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu
Yapay zeka nasıl düşünüyor?