Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk davası

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Özışık ile eski Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in de aralarında bulunduğu 156 sanığın beraatine karar verdi

Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk davası
Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk davası
GİRİŞ 04.06.2015 16:53 GÜNCELLEME 04.06.2015 16:53

Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk iddiasıyla açılan davada, aralarında fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de bulunduğu 156 sanık beraat etti.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı.

Savcılık mütalaasının ardından sanıklara son sözleri soruldu.

Sanıklardan fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Özışık, mütalaaya katıldıklarını belirterek, beraatini talep etti.

Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, Özışık ve Özdemir'in de aralarında bulunduğu 156 sanığın beraatine karar verdi.

Adliye önünde bekleyen sanık yakınları, kararı sevinçle karşıladı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından Kayseri Şeker Fabrikasında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 30 Kasım 2010'de Kayseri'nin yanı sıra Yozgat, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Gaziantep'te zanlılara yönelik operasyon düzenlenmişti.

Aralarında eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın da bulunduğu 156 kişi hakkında açılan davada zanlılar, "haksız kazanç elde etme", "genel kurul seçimlerinde aday olan kişileri sindirme" ve "aşırı zenginleşme" suçlamasıyla yargılanmıştı.

CMK'nın 250. maddesiyle görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava, yasa değişikliği sonrası Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çapkanlar suç örgütünün lüks yaşamı ortaya çıktı
Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü