SGK Emekli Maaşları ne zaman, hangi durumlarda ve nasıl bağlanır?

Emeklilik için başvuru işlemi gerçekleştiren kişilerin sıklıkla araştırmasını yürüttüğü hususlardan bir tanesi de emekli maaşının ne zaman ve nasıl bağlanacağı olur. Peki, bunun için talepte bulunan vatandaşlara SGK'dan yazı tebliğ edildiği emekli maaşı sorgulaması nasıl yapılır? Konuya ilişkin ayrıntılı bilgilerin tamamı!

SGK Emekli Maaşları ne zaman, hangi durumlarda ve nasıl bağlanır?
SGK Emekli Maaşları ne zaman, hangi durumlarda ve nasıl bağlanır?
GİRİŞ 14.12.2018 12:48 GÜNCELLEME 14.12.2018 12:49

Emeklilik hususuna dair gerekli tüm işlemlerin yerine getirilmesinin ardından, vatandaşlar tarafından merak duyulan bir sonraki aşama ise emekli maaşının ne zaman ve nasıl bağlanacağı olur. Öncelikle emekliye ayrılabilmek için talepte bulunan kişilerin SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) ''Emeklilik Başvuru Formu'' ile birlikte başvuru işleminde bulunması gerekmektedir. Gerçekleştirilen başvuru işleminin sonrasında da SGK tarafından başvuru formu incelemeye alınıp en yakın zaman içerisinde sizi yanıt gelmektedir. Peki; yaş şartı, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı gibi koşulları tamamlayan kişilerin araştırma konusu haline getirdiği emekli maaşı ne zaman ve nasıl bağlanır? İşte, öğrenebilmek için çeşitli yöntemleri içerisinde barındıran emekli maaşı sorgulaması...

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN VE NASIL BAĞLANIR?

Emekli olabilmek için ilk etapta SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) ''Emeklilik Başvuru Formu'' ile birlikte başvuru talebinde bulunulması lazım gelmektedir. Akabinde bulunulan emeklilik talebinin sonuçlanmasının ardından SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından emekli maaşınızın bağlandığına ilişkin yazıyı size tebliğ etmektedir.

Hareketsiz Emekli Maaşı neden kaynaklanır? 2018 Blokeli Maaş Sorgulama

Gönderilen yazıda emekli maaşı tutarınız, emekli maaşınızı alabileceğiniz tarih ve emekli maaşınızın ödeneceği banka bilgisi yer almaktadır.Emekli başvuru işleminde bulunurken şayet SGK tahsis talep belgesinde maaş almayı talep ettiğiniz bankaya yer verdiyseniz SGK tarafından emekli maaşınız istediğiniz o bankaya gönderir. Ancak herhangi bir banka belirtmediyseniz emekli maaşınız size en yakın Ziraat Bankasına gönderilmektedir.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMASI...

Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı şeklinde sorduğunuz sorunun yanıtını dilerseniz bulunduğunuz il ya da ilçedeki SGK Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yaparak da öğrenme imkanı elde edebilirsiniz. Bununla birlikte eğer gidemeyecek durumda iseniz SGK'nın ilgili birimine telefon edip emeklilik işlemlerinizin son durumunu öğrenme olanağına sahip olabilirsiniz.

Emekli maaşınızı SGK’dan (Sosyal Güvenlik Kurumu) gelecek yazıyı beklemeden de e-Devlet kapısı aracılığıyla sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı bilgisine erişmek için yapılması gerekenler şu şekildedir:

1)İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapın.

2)E hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne gelin.

3)SSK emekli maaşı için 4A Hizmetleri/4A Aylık bilgisi,

4)Bağ-Kur emekli maaşı için 4B Hizmetleri/4B emekli aylık bilgisi,

5)Emekli Sandığı emekli maaşı için 4C Hizmetleri/4C Emekli aylık bilgisi menülerinden size uygun olan birinden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...