O bebek için küvöz bile hazırlandı

Geçirdiği menenjit hastalığı sonucu kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 6 aylık hamile Yıldız Alçı'nın bebeğinin doğumu için kuvözün hazır tutulduğu öğrenildi.

O bebek için küvöz bile hazırlandı
O bebek için küvöz bile hazırlandı
GİRİŞ 15.01.2008 18:15 GÜNCELLEME 15.01.2008 18:15

Geçirdiği menenjit hastalığı sonucu kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen ve makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 6 aylık hamile Yıldız Alçı'nın bebeğinin doğumu için kuvözün hazır tutulduğu öğrenildi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Hızır Aslıyüksek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve bebeğin durumunda bir değişiklik yaşanmadığını söyledi. Aslıyüksek, bebekle ilgili 3-4 günde bir ultrason çekildiğini belirterek, bir değişiklik gözlemlenebilmesi için bu sürenin geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rıza Madazlı'nın hastayı gördüğünü ve bebeğin canlı olduğunu ifade eden Aslıyüksek, annenin de tansiyonunun yüksek tutulmaya çalışıldığını bildirdi.

Aslıyüksek, bebeğin sezaryenle doğumu için kuvözün de hazır tutulduğunu kaydetti. Alçı'nın nikahsız birlikte yaşadığı Erdinç Ceyhan adına açıklama yapan dayısı Mustafa Kargal da, Ceyhan'ın ilk etapta çocuğun doğmasını istememesinin, heyecandan kaynaklandığını söyledi.

Kargal, Ceyhan'ın maddi durumunun iyi olmadığını ve hastane masraflarının yüksek olması sebebiyle bebeğin dünyaya gelmesine karşı çıktığını, ancak hastanenin tüm masrafları üstlendiğini açıklamasının ardından bebeğin doğmasını istediğini anlattı.

Bu arada, hastanede bebeğin yaşatılması için gereken işlemleri yürüten Erdinç Ceyhan'a, dayısı Mustafa Kargal ve Yıldız Alçı'nın babası Mehmet Alçı ile diğer yakınları destek veriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi
Trabzonspor'dan Başakşehir'e Avrupa için vize yok