Başörtülü 4 vekil Meclis'e başörtüsüyle girdi

Hac dönüşü başörtülerini çıkarmama kararı alan AK Partili vekiller başörtüsü ile Genel Kurul'a girdi...

GİRİŞ 31.10.2013 06:02 GÜNCELLEME 31.10.2013 15:50
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu bugün tarihi bir ana ev sahipliği yapıyor...

Demokratikleşme paketiyle kamuda serbest hale gelen türban, hac dönüşü 'kapanma' kararı alan AK Partili kadın milletvekilleri aracılığıyla bugün Meclis'te de fiilen "özgürlüğüne kavuşuyor".

 AK Partili 4 kadın milletvekili; Sevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Şahkulubey Meclis Genel Kurul'una giriş yaptı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakika dakika gelişmeler...

14:05 - Meclis Başkanı Meral Akşener CHP'li Muharrem İnce'nin talebi üzerine oturuma 15 dakika ara vererek, partilerin grup başkan vekilleri ile görüştü.

14:28 - CHP'li Muharrem İnce söz alarak konuşma yaptı. Muharrem İnce'nin sözleri AK Partili vekillerden tarafından alkışlarla sık sık kesildi.



14:37 - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin çok önemli bir sorunun çözüldüğünü ifade ederek,
'' 2. Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için tüm partileri kutluyorum. Bu zafer sokaklarda kadınların bugüne kadar yaptıkları eylemlerin sonucunda gerçekleşmiştir. Kadın meselesinde erkekler lütfen konuşmasın. Kadın arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum: Kadınlar ile ilgili tüm sorunlar için bir araya gelelim.'' dedi.

14:42 - MHP Grup Başkanvekili Ruhsar Demirel yaptığı konuşmasında, bugünün olağan birgün olduğunu ve Meclis'e giren başörtülü vekiller üzerinden tüm kadınlara mobing yapıldığını belirterek, ''MHP olarak insanları kılık kıyafet üzerinden tanımlamayı reddediyoruz. Biz hanımlar üzerinden artık siyaset yapmayın lütfen. Bizim sorunlarımız ne giydiğimiz değil, aç kalan çocuklar, giysisi olmayan çocuklardır. Biz memleketin sorunlarını konuşmak üzere toplanmışken, kendi sorunlarımızı konuşuyorsak bunu oturup tartışmalıyız. 2008'de MHP bu teklifi yaptığımızda bu teklifi reddedenler bugün özgürlük diyorlarsa oturup vicandalarını sorgulasınlar. Bir kadın ne örtecek, kaç çocuk doğuracak bunlar bizim mahremimiz, erkek arkadaşlarıma söylüyorum, bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Biz sizlerin ne yiyip ne giydiğinizi konuşuyormuyuz. Herkes inançları gereği yaşasın.'' dedi.

14:50 - AK Parti Grup Başkanvekili Mihriban Belma satır, Türkiye'de bugün bir yasağın daha tarih olduğunu ifade ederek, '' Bu arkadaşlarımızın TBMM çatısı altında olması demokrasinin gereğidir. Yoksa önlerinde bu zamana kadar hiçbir engel yoktu. Kadınlar bugüne kadar olayların öznesi olmayıp teferruat oldular. İnşallah bugünden sonra artık kadınlar özne olacak. Yıllar önce Merve Kavakçı döneminde yaşanan sıkıntıları yaşamadık ve bundan sonra da yaşamayacağız. İnşallah daha güzel günlerde birlikte olmayı diliyorum.'' dedi.

14:56 - HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Türkiye için gerilim olan bir sorunun çözülmüş gözüktüğünü ifade ederek,''Bu zafer iktidarın başarısı değildir, sokakta bu mücadeleyi veren kadınların başarısıdır. Biz hep birilerinin bacısı oluyoruz, annesi oluyoruz. Biz kimsenin bacısı annesi değiliz. Biz burada halkların taleplerini dile getiren bir bireyiz. Lütfen artık kadınlar konuşsun. Bugün TBMM geç de olsa bir hak ihlalini ortadan kaldırmıştır. Ancak Alevilerin de sorunları var onlarında sorunlarının bu Meclis'te çözülmesi gerekiyor. Bugün buraya başörtüsü ile gelen kadın arkadaşlarımız bu girişimlerini keşke önceden gereçekleştirselerdi.'' dedi.


CHP'Lİ VEKİLDEN TİŞÖRTLÜ TEPKİ

CHP'li vekilden tişörtlü tepki

 Başörtülü 4 AK Partili milletvekilinin Genel Kurula girmesine CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'dan tişörtlü tepki geldi. Dilek Akagün Yılmaz üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi olan tişörtle Genel Kurul'a geldi.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AK PARTİ YÖNETİMİNDEN VEKİLLERE UYARI!

Öte taraftan AK Parti Grup yönetimi tarafından AK Partili vekilleri Genel Kurul'da tam kadro hazır bulunmaları ve CHP'lilerden gelebilecek "saygı sınırlarını aşmayacak" sözlü eleştirilere karşı tahammüllü olup, polemiğe girmemeleri konusunda uyarırken, türbanlı vekillerden de "abartılı tavır ve hareketlerden kaçınmaları" istendi.


Sayı dörde yükseldi

Hac'dan döndükten sonra Meclis çalışmalarına bundan böyle başörtülü olarak katılacaklarını açıklayan AK Partili Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı'nın ardından dün de Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey'den "Haccın manevi havası ile orada takmış olduğum başörtüsünü artık çıkarmayacağım ve TBMM Genel Kurul çalışmalarına da bu şekilde katılacağım" açıklaması geldi.

Şahkulubey, herkesin kararına saygı göstermesini beklediğini söyledi. Hacdan geldikten sonra bir rahatsızlık yaşadığını belirten Şahkulubey, iyileşmesi halinde başörtüsünü çıkarmama kararı alan 3 milletvekili arkadaşı ile Meclis Genel Kurul çalışmalarına katılacağını kaydetti.

Neden bugüne kaldı?

AK Partili kadın vekillerin bir kısmı 30 Ekim'de bir kısmı ise 31 Ekim'de Meclis'te olacağını açıklamıştı. Ortak karar bugün olarak şekillendi. Bu kararda, "31 Ekim'de kavga gürültü çıksa dahi ertesi gün Meclis çalışması yok. Salı gününe kadar tansiyon düşer" görüşü etkili oldu.

CHP'nin tavrı rahatlattı

CHP grubunun genel eğilimin "eylemsel" değil "sözlü" tepki gösterilmesi yönünde olması AK Parti yöneticilerini rahatlattı. Vatan'a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP de toplumun bu hazırlığı karşısında daha fazla direnemeyeceğinden kerhen de olsa başörtülü vekillerin gelmesine 'evet' demek mecburiyetinde kalmıştır. Kerhen de olsa CHP'nin bu noktaya gelmesi önemli ve memnuniyet vericidir" dedi.

YORUMLAR 109
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce yine alakasız konuda A.K. Taşdelen sormuştu. Yine alakasız konuda aynı şeyi tekrar sormuş. Ya bir şey soruyorsanız cevabını niye okumuyorsunuz? Amacınız öğrenmek değil de menfi propaganda mı?. Ekonomiden bihaber şekilde yine özelleştirmeyi eleştirmiş. Hem de kimi eleştirmiş? Ekonomik ve siyasi istikrar sağlamış, krizleri önlemiş, Türkiye’yi dünyada itibar sahibi yapmış ekibe laf etmiş. Sanayi tarım ve hayvancılık desteklenmiyormuş yahu önceki koalisyon hükümetleri dönemiyle bir kıyasla bakalım nereden nereye geldik. Dünyanın en yüksek faizleri bizdeydi. Şimdi ise Gezi olayları öncesi reel faiz negatifti. ülkeye bir faydanız yok Gezi olaylarındaki gibi bari zararınız olmasın. Özelleştirilmeden elde edilen gelirin de katkısıyla faiz sarmalının kırılması çok isabetlidir. Öncekilerin pisliklerini temizlemek kolay mı sanıyorsun?. Faizlerin yüksek olduğu zamanlarda müteşebbislerin reel sektöre yatırım yapmaktan vaz geçtiğini bunun yerine tatlı kar olan rantı tercih ediyordu hem reel sektörün hem de gittikçe borçlanan devlet bitmişti. Şimdi rant gitti bütün gürültü de buradan kopuyor zaten
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde Oktay Çıkmaz yazmıştı ve cevabını almıştı. Şimdi aynı iftiralar yalanları mustafa babur nickli kişi yazmış Ak Partinin zinayı suç olmaktan çıkarması yalanını iftirasını söylemiş. Yasayı iptal yetkisi Meclisin mi Anayasa Mahkemesinin mi? Meclisin yasa iptal edemez ancak yeni yasa yaparak eski yasayı yürürlükten kaldırabilir. Bu iftirayı atana soruyorum, var mı böyle bir yasa, varsa hangisi? Gerçeği şudur: Daha Ak Parti bile yokken A.N. Sezer başkanken Zinayı suç olmaktan Anayasa Mahkemesi iki ayrı kararla çıkarmıştır. Bir zamanlar Ak Partiyi kapatmaya çalışan AYM’nin, hiç haz etmeyen A.N. Sezer’in yaptıklarını Ak Partiye mal etmeye çalışmak ne çirkindir. Domuz eti meselesi de her ne kadar AB müktesebatı gereğince yapılsa da işi kurala, kaideye, müeyyideye bağladığı için Müslümanlar aleyhine değildir. Eskiden ne yediğimizi ete ne karıştırıldığını bilmezdik şimdi ne yediğini biliyorsun, ete karıştıramıyorsun. Domuz etini ye diyen mi var sana? Domuz eti satan yerden alışveriş yap diyen mi var? Teşvik eden mi var?
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    MODA MI YOSA EMIRE UYMAK MI , KALBIN DE NE GECIYORSA ONA BAKILIR. eskıden yasaktı sımcı serbest . kımın sayesınde serbestlestı ? akp lıler ın mı yosa akp ye oy veren halk dan dolayı mı ? eskıden baskı yoktu demıyoz ama fazla da abartmaya gerek yok .halkımız yenı yenı degısık partılere oy verıp yenı yenı uyanmaya baslıyo . basortulu bayanları oyle kameramanlar karsında hep poz vermelerı de uygun degıl , hatta bayanların meclısde olmaları bıle pek akılı ıs degıl .
    Cevapla
  • ömer talha kotiloğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    80 YILLIK MAĞDURİYET YAVAŞ YAVAŞ KALKIYOR. Güzel ülkemin üzerinden bizler karamsarlık ile yetişmiş bir nesil idik pek çok şeyin olacağına kendimiz dahi inanmazdık doğduğumuzda Demirel başbakandı. Ömrümüz yağ, tüp kuyruklarında geçti. Markete veya o zaman bakkala gittiğinde paran kadar yağ alabileceğini o zaman söyleselerdi inanamazdık. Türkiye gibi tarım ülkesinde margarin kuyruğu gördük Özal'la bir rahatlama oldu Allah rahmet eylesin onun döneminde buzdolabı, televizyon yol araba gördük şimdi elhamdülillah Kız larımız Üniversite kapılarında aç kızım başını baskısına maruz kalmadan içeri girebiliyor. Bu kadına haddini bildirin dendiğinde göz yaşlarımız sel oldu bir şey yapamamak haksızlığa buğz ile yetinmek kanımıza dokundu Şimdi o durumda telafi edildi Sen Büyük Adamsın Recep Tayyip Erdoğan Vesile oldun Allah'ın nusreti ile bu gelişmelere imza attın. Allah yar ve yardımcın olsun. Hayırlı Cumalar.
    Cevapla
  • nil sakay 10 yıl önce Şikayet Et
    keser sap olayı . Keser döner sap döner gün gelir hesap döner bu kadına haddini bildirin diyene zebaniler mutlaka hakkını bildiriyordur ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi