CHP'nin 'domuz' merakı çok güldürecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu, İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen domuzlarla ilgili soru önergesi verdi.

CHP'nin 'domuz' merakı çok güldürecek!
CHP'nin 'domuz' merakı çok güldürecek!
GİRİŞ 25.10.2013 08:27 GÜNCELLEME 25.10.2013 13:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sözlü soru önergesinin oylanması sırasında, Ak Parti ve CHP Grubu Meclis üyeleri arasında komik denilebilecek nitelikte bir sözlü tartışma yaşandı.

İBB CHP Grubu Meclis Üyesi Hasan Fazıl Afacan açıklamasına, İstanbul'un 2010 kültür başkenti olduğunu hatırlatarak başladı. Afacan, kuzey ormanlarının 'korkunç bir katliama maruz kalması nedeniyle' dünyada ilk kez domuzların iki kıta arasını yüzerek geçmek zorunda kaldığını iddia ederek, 'Şayet domuzlara bir şey olsaydı, bunun sorumlusu hangi kurum ve kuruluşlar olacaktı? Domuzların Boğaz'ı yüzerek geçmesinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumlu mudur? Bu sözlü önergemin başkanlık makamına havale edilmesini arz ediyorum' dedi.

'BU DOMUZLARA YÜZMEYİ KİM ÖĞRETTİ?'

Afacan, 'Bu soru önergemden sonra, dünyada Boğaz'ı izinsiz yüzdürerek geçiren bir belediye tarihe geçti. Domuzların İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçmesi bir çevre felaketidir. Şimdiye kadar geçmeyen domuzlar, neden geçti ? Kuzey ormanları korkunç bir talan içinde olduğu için. İstanbul İstanbul olalı böyle bir şey görmedi. Domuzu yüzdürdük...Bu domuzlar durup dururken mi yüzdü ? Daha trajikomik bir şey var; bu domuzlara yüzmeyi kim öğretti ?' ifadelerini kullandı.

'BUNLAR HANGİ DOMUZLAR?'

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan da, 'Biz soruyu dinleyerek anlayamadık. Anlayan birisi olursa, nasıl cevap verecekler. Bunlar hangi domuzlar...Anadolu Yakası domuzları mı, Avrupa Yakası domuzları mı?' diye konuştu.

3. KÖPRÜ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Belediye Meclisi'nde 3. Köprü'nün 1/5000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli, Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Değerlerini içeren Nazım İmar Planı Değişikliği Teklifi'ni içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu.

Rapora CHP Grubu 'hayır', AK parti Grubu üyeleri 'evet' dedi. Oylama sonucunda 3. Köprü'nün plan tadilatı değişikliğiyle ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    " KURBAN BAYRAMINDA kesilmemek için kaçtılar " deseler...ce-ha-p 'nin SİCİLİNE daha uygun düşerdi..Kimsede şaşırmazdı..çünkü chp demek LAF ve GAF demek.. . ORUÇSUZ , EZANSIZ İFTARLAR.. KAZA edilen(!) CUMALAR..Mezarlık kapısındaki ÖLÜM AYETİNDEN bile RAHATSIZ olanlar.. daha örnek gerekir mi ?
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    yuzme. hayvanlardan yuzmeyi bilmeyen yoktur soruyor bu domuza yuzmeyi kim öğretti zaten ona yüzmeyi öğreten kuvveti bir öğrenebilseler ,sorsanız belkide diyecekleri doğa olayıdır
    Cevapla
  • Muhammed Halid 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP Milletvekilleri Hepimizi Domuzuz diyerek. Boğazın karşısına geçmeye kalkarlarsa bu daha trajikomik bir görüntü ortaya çıkarsa bunun sorumlusu kim olacak. Akp bu işin altından kalkabilirmi? Yeni sloganımız Diren Domuz!!!
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Ya fıkra gibi haber amma da güldüm. Başlık da güzel! Ama bu güzel haberi (pardon fıkrayı) CHP’ye borçlusunuz sayın editörler tüm övgülerim size ait değil:). İstanbul Belediyesine domuzları izinsiz yüzdürerek tarihe geçen belediye demiş Afacan. İzin vererek yüzdürseydi bu sefer de İstanbul Belediyesi domuzları izinsiz yüzdürerek tarihe geçen belediye olacaktı. Vah zavallı İstanbul Belediyesi bu CHP’lilere ne yapsa yaranamıyor. Tabi izinli geçiş nasıl olacaktı o da muamma: Domuzlara izin almaları gerektiğini kim anlatacaktı, kim öğretecekti? CHP'linin kendi ifadesiyle dünyada ilk kez gerçekleşen bir olayı tahmin etmek için İstanbul Belediyesi bir müneccim mi tutmalıydı? Yoksa Boğazın her iki yakasına her on metrede bir adam olmak üzere sürekli nöbet tutacak nöbetçiler mi koymalıydı. (Tabi domuzlar birden suya giriverince bekçi çaresiz ne yapacaktı ayrı konu.) Bu domuzlar CHP’liye de ayıp etmişler.:) CHP’linin akıl edemediği şeyi (yüzmeyi) bebek domuzların bile bilmesi CHP’ye saygısızlığın bir diğer göstergesidir.:)
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Kurban keseceklerin çoğunun kurbanlıkları kaçmıştı !é. bu önergeyi veren chp linin bakçesinden domuzlar kaçmış acaibmi yani?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Başakşehir'e Avrupa için vize yok
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...