Macaristan'dan skandal mülteci kararı

Macaristan, ülkedeki tüm sığınmacıların gözaltına alınmasına olanak tanıyan bir yasayı onayladı. Ayrıca Macaristan-Sırbistan sınırına inşa edilen tellere de elektrik verilecek.

Macaristan'dan skandal mülteci kararı
Macaristan'dan skandal mülteci kararı
GİRİŞ 07.03.2017 13:58 GÜNCELLEME 07.03.2017 14:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Macar parlamentosu Salı günü tüm sığınmacıların ülkenin güney sınırındaki konteyner kamplarında otomatik olarak gözaltına alınmasını onayladı.

Yasaya göre Macaristan'da olan tüm sığınmacılar gözaltına alınacak veya konteynır kamplarına taşınacak. Orada, başvuruları yapılırken Macaristan'ı dolaşıp ülkeyi terk etmeleri engellenecek.

Karar, Macar parlamentosunun internet sitesinde,  "Yasadışı göçmenler, sınırda belirlenmiş transit bölgelerde sığınma davasındaki kararı beklemek zorunda" ifadesiyle yer aldı.

AF ÖRGÜTÜ'NÜN BİLDİRİSİNE KARŞI ALINDI KARAR

Uluslararası Af Örgütü geçen ay bir bildiriyle, "AB ülkelerinde birini sığınmacı olduğu gerekçesiyle gözaltına almak yasaktır" hatırlatmasını yaparak karara tepki gösterdi.

TEL ÖRGÜLERE ELEKTRİK VERİLECEK

Ayrıca Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, ülkeye sığınmacı girişini durdurmak için Sırbistan sınırında inşa edilen ikinci tel örgüye elektrik verileceğini açıkladı.

150 kilometrelik alanda inşa edilen tel örgünün 1 Mayıs'a kadar bitirilmesinin planlandığını, tel örgülerin termal kamera ve diğer teknolojik donanıma sahip olacağını belirttildi.en Kovacs, "Yeni 'akıllı tel örgü'nün teknik kapasitesi öncekine göre çok daha yüksek. İleri teknoloji sayesinde tel örgüye insan hayatını tehlikeye atmayan elektrik de verilecek. Bu sistem merkeze ve nöbetçilere sığınmacıların nereden sınırını geçmeye çalıştığı bilgisini gönderecek'' diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • insan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah suriyeden beter etsin alcaklari
    Cevapla
  • fakir 7 yıl önce Şikayet Et
    estağfurullah bunlarin elinden korusun Rabbim bu Müslümanları
    Cevapla
  • adige TR60 7 yıl önce Şikayet Et
    şuna baksana mikrop kapacak gibi polisleri maske takmış.mikrop kapmaz ancak mikrop bulaştırırsınız soysuzlar sizi.Siz ne anlarsınız acizden yoksuldan mülteciden...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri