Davutoğlu ve Merkel'den önemli açıklamalar

Almanya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine yöneltilen Hayat Boumeddiene ilgili soruya sert bir yanıt verdi.

GİRİŞ 12.01.2015 14:45 GÜNCELLEME 12.01.2015 16:17
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Resmi ziyaret için Almanya'ya giden Ahmet Davutoğlu burada meslektaşı Angela Merkel ile basın açıklaması düzenledi. İki lider konuşmasında terör, Avrupa Birliği üyelik süreci ve İslamofobi konularında değinde. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir muhabirin ''Türk hükümetinin IŞİD'e karşı daha fazla önlem alması gerektiğini düşünüyor musunuz?'' şeklindeki suçlayıcı sorusuna adeta tokat gibi bir yanıt verdi. Türkiye'nin Suriye'deki olaylardan en çok etkilenen ülke olduğunu söyleyen Davutoğlu, Paris'teki süpermarket baskınını yapan Amedy Coulibaly'nin eşi olduğu söylenen Hayat Boumeddiene ile ilgili istihbaratı Fransa'ya Türkiye'nin verdiğini söyledi. 

Davutoğlu, muhabirin teröre bulaşan kişilerin Türkiye topraklarında dolaştığına ilişkin sorusuna şu sözlerle cevap verdi:

''Bize herhangi bir istihbarat yapılmamasına karşın, biz kendi imkanlarımızla tespit ettik. Ve hemen Fransa'ya bildirdik. Bu kişi Madrid'den gelmiştir. Kalkıp İspanya'yı suçlayabilir miyiz?''

''BİZ KAPIMIZI ANNESİ BABASI ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR İÇİN AÇTIK''

Suriye'deki krizin en çok Türkiye'yi etkilediğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli muhtaçlara kapıların kapatılmayacağını, bombardımanlardan kaçanlara her zaman yardım edileceğini belirtti. Davutoğlu:

''Suriye'deki krizden dolayı en büyük bedeli Türkiye ödemiştir. Türkiye sınırlarını açık tuttuysa, teröristlerin geçişi için değil, babası annesi öldürülen çocukların, masumların ülkelerimize gelip yaşaması için açtık. Ancak terörist de gelmişse onun da takibini cezasını yaparız.Türkiye'ye her sene 35 milyon turist geliyor. İstihabrat gelmesi lazım ki Türkiye bu kişileri listeye alsın.​'' dedi.

''MÜSLÜMANLARIN GÖSTERİSİNE KATILACAĞIM''

Öte yandan Müslümanların gösterisine katılacağını açıklayan Merkel, ülkesinde din ırk ayrımı yapmadığını belirtti ve 'ben herkesin başbakanıyım' dedi.

Basın toplantısının tamamı için tıklayınız...

YORUMLAR 25
  • serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    biz batı medeniyetini ikna ve razı etme peşinde değil ,islamın ,tüm insanlık vicdanında doğru anlaşılması davası peşindeyiz bu zaman alacak hemen olmayacak, biraz sabır lazım ,hislerimize boğulmayalım
    Cevapla
  • Fedai 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da yanlış yolda yakında dersini alır inşallah
    Cevapla
  • ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu keferelerin alayına bir DAVUTOĞLU yeter.
    Cevapla
  • khool 9 yıl önce Şikayet Et
    peki neden almanlr kendi topraklarından yahudieri kovalaladılar cunku fitne yapacaklaaar
    Cevapla
  • muhalif yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    dünya biliyor kimin kime ne yaptığını.. yavuz hırsız ev sahibini bastırır atasözünü hatırlattırıyor bu demeçleri. bari bundan sonra hata yapmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev derbi Avrupa'da manşetleri süsledi!
2013'ten bu yana sadece 1 dolar maaş alıyor! İşte CEO'ların aldıkları maaşlar...