PKK o silahla Türk F-16'larını vuracak

ABD'nin verdiği 50 ton silahı aldığını teslim aldıklarının söyleyen PYD bu silahları PKK'ya verecek.

PKK o silahla Türk F-16'larını vuracak
PKK o silahla Türk F-16'larını vuracak
GİRİŞ 17.10.2015 13:33 GÜNCELLEME 17.10.2015 13:40
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşanlara havadan attığı silahların kime gittiği tartışması sürüyor. ABD, silahların Araplar’a verildiğini belirtirken, PYD Başkanı Müslim, “50 ton silah bize ve Arap müttefiklerimize ulaştı” dedi.

Peki PYD'nin eline geçtiği neredeyse kesinleşen bu silahların hedefi kim olacak?

STINGERLER DA VAR

50 ton silah arasında etkili bir silah da bulunuyor. Bir kişi tarafından taşınabilen, uçak ve helikoptere karşı kullanılan, omuzdan ateşlenen bir hava savunma silahı olan stingerların hedefinde Türk savaş uçaklarının olacağı iddia edildi.

Çünkü Temmuz ayı sonundan beri Türkiye, terör örgütüne karşı tarihin en büyük hava operasyonunu başlatmış ve PKK tarihinin en büyük kayıplarını yaşıyor.

HEDEF TÜRK F-16'LARI VURMAK

PYD’nin bu silahları Suriye rejimine ve IŞİD’in de elinde uçak olmadığına göre bu silah, PKK’ya verilecek ve bölgede operasyonlara katılan Türk F-16’ların vurulması için kullanılacak.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün W-20 zirvesinde yaptığı konuşmada ‘Terör örgütlerine verdiğiniz o silahlar gün gelecek size doğrultulacak. Terör örgütünün elinde çıkan silahlara bakın. Hepsi batılı dostlarımızdan. Bunlar yan yana oturduğumuzda dost ama silahlar onların silahı’ demişti.

YORUMLAR 115
  • İbo 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu füzelye vurulursa ucagımız füzeyı veren devlete resmen savas ılantmelısınız
    Cevapla
  • Hasan dogru 8 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bölgeyi uçaklarımizla değil, kısa ve orta menzilli füzelerimizle, insansız hava araçlarımızla vururuz.
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne bekleniyor ucakkarimizin dūşūrūlmesimi eğer bir ucak ďūşerse būtūn amarikan vatandaşlari tūrkiyeden def edilmeli yada iranda oldüğü ğibi rehin alin malilar ieanda oldüğü ği
    Cevapla
  • türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Silahları verenler suçluda; alanların hiç mi suçu yok!..ümmetçiliği savunanlar; şu anda bölgede , vuranda , vurulanda " müslüman "..Ümmetçiliği bırakıp, kendi ülkemizin huzuruna bakalım..
    Cevapla
  • ahmet yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamadım 7 ceddim de anlamamıştır.Bu millet 1071yılından 1922 ye kadar islam uğruna hristiyan avrupa rusya ile savaştı can verdi toprak aldı vatan yaptı.Ya sonra 1000 yıllık düşmanlarımız ı birileri bize dost diye işaret edilidi.1000 yıldır et kan can mal kardeşimiz müslüman coğrafyasına arkamızı dönüp düşman ve hainler diye beynimize kazındı.yeter artık bu milleti kandırdıkları.Dünya da 2 güç var hristiyanlar ve birbirine düşürülmüş müslümanlar.zaman kavga değil birlik zamanı 6 ok değil tek bilek tek yumruk zamanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü