Polonya Devlet Başkanı'ndan şok açıklama

Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda, katıldığı televizyon programında 'Tüm vatandaşlarımız savaşa hazır olmalı' dedi.

Polonya Devlet Başkanı'ndan şok açıklama
Polonya Devlet Başkanı'ndan şok açıklama
GİRİŞ 21.10.2015 18:48 GÜNCELLEME 22.10.2015 09:39
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Devlet kanalı TVP1'de yayınlanan bir programa katılan Duda, Polonya vatandaşlarını, Ukrayna'nın zulüm ve aşağılamalarına maruz kalan soydaşlarının yaşadığı eski Polonya topraklarını geri almak için savaşmaya hazır olmaya çağırdı. 

'TÜM VATANDAŞLARIMIZ SAVAŞA HAZIR OLMALI'

"Eğer modern Ukrayna, SSCB'nin eylemlerini kınıyorsa, o zaman 1939'a kadar Polonya'ya ait olan toprakları da gönüllü olarak geri vermeli" ifadesini kullanan Duda, Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Volın ve Rivne'yi (2. Dünya Savaşı öncesinde Polesya, Galiçya ve Volini adlarını taşıyan bölgeler) geri alabilmek için çalışma başlattıklarını açıklayarak, tüm Polonya halkından destek istedi.

Polonya lideri, "Her vatandaşımız, üzerinde çok sayıda Polonyalının yaşadığı ve savunmamıza ihtiyaç duyan topraklarımızı geri almak için savaşmaya hazırlıklı olmalı" diye konuştu.

'KİEV SSCB'Yİ KINIYOR AMA KAZANDIRDIKLARINI İADE ETMİYOR'

Duda'nın açıklamasına destek veren programın sunucusu Elizabet Yaroviç de "Mevcut Ukrayna yönetimi, Sovyetler Birliği yüzünden acılar çektiğini söylüyor ama aynı zamanda 'Sovyet işgali' sayesinde kazandığı toprakları geri vermiyor" yorumunu yaptı.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti sınırlarına geçen eski Polonya toprakları, Kiev ile Varşova arasında anlaşmazlık yaratıyor. Polonyalı 'Kresy Wschodnie' (Doğu Sınırları) adlı sivil toplum hareketi, Ukrayna'nın batısında yer alıp eskiden Polonya vatandaşlarına ait olan mülklerin iadesi için nisan ayından bu yana hukuk mücadelesi veriyor.

YORUMLAR 31
  • polat 8 yıl önce Şikayet Et
    savas cikmasin her kes ourdugu yerde otursun zaten her gun savasla yatiyor savasla kalkiyoruz.diplomatik cozumler aransin masada halledilsin tum sorunlar.Korkuyoruuum savasdan olmektenden oldurulmekten korkuyorruum arkadslar bir seyler yazin duruduren savaslari
    Cevapla
  • 61 ts 8 yıl önce Şikayet Et
    3 dunya savası yakında
    Cevapla
  • Ülküm 8 yıl önce Şikayet Et
    Attığın başlıkla allah seni bildiği gibi yapsın.MÜSFETTE
    Cevapla
  • El Cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle yakında Ukrayna kuşa dönecek sanırım.
    Cevapla
  • mtf 8 yıl önce Şikayet Et
    burada biz varken toprak tartışmasına girmeyin, bire deyyuslar, oralar zaten bizim, biz geri alacaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!