ABD harekete geçti: Özel ekip kurdular

ABD, İran’a karşı yaptırım ve baskı politikalarını örgütlemek ve hamleleri tek merkezden yönetmek için özel ekip kurdu. Ekibin başına ise ABD Başkanı Trump’ın İran Özel Temsilcisi Brain Hook atandı. Beyaz Saray, İran’ın petrol ihracatını engelleyerek döviz gelirlerini kesmek ve ekonomik kriz çıkarmak için çalışıyor.

ABD harekete geçti: Özel ekip kurdular
ABD harekete geçti: Özel ekip kurdular
GİRİŞ 18.08.2018 11:35 GÜNCELLEME 18.08.2018 11:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran karşıtı politikaları eşgüdüm halinde yürütmek üzere bünyesinde özel ekip kurdu. Amkerika'nın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Perşembe günü Washington’da yaptığı açıklamada özel çalışma grubunun, bakanlığın Siyasi Planlama Dairesi Direktörü Brian Hook tarafından yönetileceğini söyledi. Hook, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran Özel Temsilciliği görevini de yürütecek. Brian Hook yaptığı konuşmada, yürürlüğe giren yaptırımların İran’ın terörü desteklemesini önlemeye yönelik olduğunu ileri sürerek "Tutumunu değiştirme yükümlülüğü İran rejimine aittir" dedi.

AVRUPA’DAN ASYA’YA KADAR

 

 

Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile birlikte İran yaptırımlarının savunucuları arasında yer alan Brian Hook yaptırımları desteklemeleri için Avrupa ve Asya ülkeleriyle görüşmeler yapan heyete de başkanlık ediyor. Brian Hook, Bush döneminde ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevinde bulunan John Bolton ile birlikte İran yaptırımlarının hazırlanmasında yer almıştı.

YORUMLAR 14
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika İran ve Türkiye ile uğraşmaya devam ederce çökecek. ve dağılacak.
    Cevapla
  • cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    iranı sırf ipek yolunu kapalı tutmak için hedef alıyorlar
    Cevapla
  • Mg1907 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye gitti, sira iran ve Turkiye de, gozumuzu actik biz olaylari iyi okuyoruz, fakat iran halen lay lay lom. Uyan iran uyan, gavur uyumuyor ugrasiyor. Gun birlik gunu. Bolgede bi siz bi biz kaldik. Islamiyetin geregi bu birlik. O BAE vs de uyusun. ABD dost degil size. Kullanip atacak. Nitekim kime yakin gorunduyse onu boldu parcaladi. Uzak degil hicbirsey. Su uyur dusman uyumaz. Hep beraber bu ABD illetinin saldirilarini puskurtmeliyiz. Oyle bi ders vermeliyiz ki bir daha yakinimizdan bile gecememeliler.Allah yolumuzu acik etsin.
    Cevapla
  • az duz 5 yıl önce Şikayet Et
    hicbi halt edemezsiniz .
    Cevapla
  • ülkem 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en aşağılık, en zorba, en adi yönetimi abd yönetimi. tüm dünya bu zorbadan kurtulmalıdır artık. her şey bu zorbanın menfaatine olacak, adi abd yönetimi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı