İsrail din temelli ekonomi modeline geçiyor: Bolluk ve refah getirecek

İsrail'in göreve gelecek yeni Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ülkenin ekonomi stratejisini Tevrat'ta belirtilen dini temellere oturtacağını ve bunun ülkeye bolluk ve refah getireceğini söyledi.

İsrail din temelli ekonomi modeline geçiyor: Bolluk ve refah getirecek
İsrail din temelli ekonomi modeline geçiyor: Bolluk ve refah getirecek
GİRİŞ 08.12.2022 15:22 GÜNCELLEME 08.12.2022 16:09
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İsrail'de Binyamin Netanyahu'nun kurmaya çalıştığı yeni koalisyon için görüşmeler sürerken, bakanlık görevlerine gelmesi beklenen bazı isimlerle ilgili tartışmalar da sürüyor.

"TEVRAT, TANRI'YA İTAAT ETMENİN REFAH GETİRDİĞİNİ SÖYLÜYOR"

İsrail'in yeni Maliye Bakanı olması beklenen, aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi Başkanı Bezalel Smotrich, göreve geldiğinde ekonominin işleyişini derinlemesine inceleyeceğini, Tevrat'ın Tanrı'ya itaat etmenin refah getirdiğini anlattığını söyledi.

Bezalel Smotrich

EKONOMİDE DİN KURALLARI ESAS ALINACAK

Ekonomi konusundaki muhafazakar görüşlerinden çok sert politikalarıyla tanınan Smotrich, ultra Ortodoks dergi Mishpacha'ya verdiği bir söyleşide, "Birçok ekonomik teori denediler, değil mi? Kapitalizmi, sosyalizmi denediler. Yapmadıkları bir şey kaldı, o da itaat etmek" ifadelerini kullanarak, kendi gibi inançlı kişilerin Tanrı'nın iradesini takip etmesi halinde, "Tanrı'nın büyük bir bolluk bahşedeceğini" öne sürdü.

Smotrich'in bir sözcüsü de müstakbel bakanın bu ifadeleri kullandığını doğruladı.

Bezalel Smotrich

İSRAİL'DE KOALİSYON

Başbakan adayı Netanyahu tarafından göreve getirilen Smotrich, iki yıl süreyle maliye bakanı olarak görev yapacak. İki yılın sonunda bakanlığı ultra Ortodoks bir partinin lideri olan Aryeh Deri devralacak.

1 Kasım'da yapılan seçimleri kazanmasının ardından Netanyahu, Perşembe günü parlamentoda çoğunluğu sağladı. Netanyahu koalisyon anlaşmalarını tamamlayana kadar geçici hükümet görev yapmaya devam edecek.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 107
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bizdeki manda kafalargibi ulkesine hainlik yapmiyor ulkelerine kalkindirma pesinde bizim mandalar koltuk kavgasinda israil dunyanin en pahali ulkeler arasinda birkaris topragi var uretim yok kisitli sadece teknolojide ihracat yapiyorlar abdnin hibeleriyle ayakta israilin cok guclu oldugu konusunda dunyada bir algi uretiliyor yalan modern silahlara sahipler fakat topraklarinin kucuk olmasi sebebiyle nufusunun az oldugundan dolayi uzun sure savasma kapasiteleri yok farkindaysaniz hamasa hizbullaha karsi savaslarinda 2 hafta vuruyorlar daha uzun surdugunde yeniliyorlar bide milislere karsi duzenli bir ordu olsa savasacak durumlari yok
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede bu terim kullanilsa ortaliga yaygara verirler iltica devlet elden gidiyor diye yaygaraya cevirirlerdi halbuyken birtoplumun inancini yasam bicimini allahutaalanin kanunlarini uygulamak bir toplumu ulkeyi saha kaldirir zionist israil bile tevrati kullaniyor cunki zionist dusunce uygulama ise yaramiyor turkiyede toplumu din kultur uzerinden yillardir kutuplasma yapiliyor bu ulke yuzde 95 musluman oldugu halde basortusunu karsi olan bu manda kafalar yuzunden ilerliyemiyoruz bir insanin giyimini orf ve adetleriyle ugrasmaktan bikti bu halk ulkeye katki onemli icraat gelisim
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Dine uygun olmaği ucun butun yahudiler mehf olmalidi belke onan sonra din berpa olar !
    Cevapla
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYAYA HAYKIRAN DÜNYA LİDERİ ( TÜRKİYEDE SANA LİDERLİK VERMİYORLAR ) KILIÇDAROĞLU BU İSRAEL İ UYARMAN VE AZARLAMAN LAZIM. sana fırsat doğdu kükre bakalım.
    Cevapla
  • İzmir Berbat 1 yıl önce Şikayet Et
    Din temelli ekonomi modeline geçmek Laikliği aykırı değil'mi ? :))) Israel'i derhal kapatmalı veya Darbe yapmalı ? haloo cahape nirdesiniz başınızı kuma gömemezsiniz , sıkıyorsa israel'de darbe yapında görelim sizi :))) kahrolasın Terrorist cahapekaka !!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İran'dan gizli toplantı
Trabzonspor'dan Başakşehir'e Avrupa için vize yok