Danimarka Ukrayna'ya 100 adet leopard tank gönderiyor

Danimarka Savunma Bakanı vekili Troels Lund Poulsen, yaz mevsimi başlamadan önce Ukrayna'ya yaklaşık 100 adet Leopard 1 tankı göndereceklerini açıkladı

Danimarka Ukrayna'ya 100 adet leopard tank gönderiyor
Danimarka Ukrayna'ya 100 adet leopard tank gönderiyor
GİRİŞ 11.04.2023 11:39 GÜNCELLEME 11.04.2023 11:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Danimarka Savunma Bakanı vekili Troels Lund Poulsen, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile Ukrayna'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Poulsen ve Reznikov ortak basın toplantısı düzenlendi.

YAZDAN SONRA TESLİMAT BAŞLAYACAK

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna'ya destek vermeye devam edeceklerini belirten Poulsen, bu kapsamda çeşitli silah yardımları yapacaklarını açıkladı. Ukrayna'ya Leopard 1 tankı göndermeye hazırlandıklarını belirten Poulsen, "Yaz mevsiminden önce Ukrayna'ya Leopard 1 tankı teslim etmeye başlayacağız. Daha sonra ise umut ediyoruz ki yılın ilk yarısında yaklaşık 100 Leopard 1 tankını Ukrayna'ya bağışlayacağız. Bunun Ukrayna ordusu için önemli olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Reznikov ise "Yakın zamanda Danimarka aksanı ile kükreyen Leopardları duyacağız" ifadelerini kullandı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözünü seveyim putin bey, 5 tan nükleer namluyuda danimarkaya çevir,, Gaziantep ❤️❤️❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Karanlık Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Leoord 1. 90 lı yıllardan olsa,30 senelik. Kükremez de,,,,, Danimarka kedisi varsa onun gibi miyavlar. Kat kat üstün tanklar varken eskileri neden veriyorlar acaba? Endişe verici boyut daha iyisi yapılmamış olması.
    Cevapla
  • KÖROĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Anadolu'ya Haçlı seferleri düzenlediniz. Yakıp yıktınız. Müslüman halk, acılar çekti. Şimdi, birbirinizi yeyin. Ha gayret...
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 yıl önce Şikayet Et
    yollayın elinizde hiç kalmasın Rus ilerledim artık sopalarla beklersiniz
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'dan tokadı yersiniz inşaAllah. Danimarka Kuranı Kerim yaktırmanın cezasını çekmeli artı Gronland 'ta sistematik olarak oranın yerli halkına katliam yapmanın cezasını çekmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı