Dünya İslam Birliği, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı

Merkezi Mekke'de bulunan Dünya İslam Birliği (Rabıta), Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içerikli eylemleri kınayarak, "bu eylemlerin tüm dini ve insani ilkeler ile örflere aykırı olduğunu" belirtti.

Dünya İslam Birliği, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı
Dünya İslam Birliği, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı
GİRİŞ 23.07.2023 21:55 GÜNCELLEME 23.07.2023 21:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rabıta internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Müslümanlara ve İslam'a karşı nefret ve kışkırtmaların, İslamafobi içerikli görüntülerin tümüyle reddedildiği kaydedildi.

Tüm dini ve insani ilkelere aykırı olan, uluslararası toplum değerleriyle de çatışan bu türden uygulamaların tehlikeli sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu türden eylemlerin aşırılık ve fanatizmden başka bir şeye hizmet etmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halklar arasında dostluğun güçlendirilmesi için çalışmaya ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda, bu türden eylemlerin buna engel olduğunu görüyoruz."

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri 21 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine basmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kınamadan artık gına geldi.Kutsal kitabına sahip çıkamayan tüm Müslümanlar! Ölmüşuz aglayanimiz yok.
    Cevapla
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Simbolik aciklama kinamayla biryere varilmiyor butun musluman ulkeleri isvecin danimarkanin elciliklerini kapatmadikca istediginiz kadar kinayin turkiyede dahil ates puskuruyoruz sonuc ayni
    Cevapla
  • Deli Dumrul 9 ay önce Şikayet Et
    Ne kınama mesajı ulan. Petrolünü %90 elinizde kesin avrupaya petrol sevkiyatını. kınamanızı başınıza çalın ulan yeteeeeeeeeeeer
    Cevapla
  • Ayşe Nur 9 ay önce Şikayet Et
    Aylardır neredelermiş lütfetmişler kınamakla
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Kınama zamanı çoktan geçti eylem lazım bu İslam dininin düşmanları eylemden anlar kinadiginiz müddetçe bu Kur'an düşmanları azacaklar Osmanlı tokadı gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!