BM Genel Sekreteri: Yakın gelecekte Ukrayna'da barış mümkün görünmüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yakın zamanda Ukrayna'da barış sağlanma ihtimalinin olmadığını açıkladı.

BM Genel Sekreteri: Yakın gelecekte Ukrayna'da barış mümkün görünmüyor
BM Genel Sekreteri: Yakın gelecekte Ukrayna'da barış mümkün görünmüyor
GİRİŞ 31.08.2023 22:49 GÜNCELLEME 31.08.2023 22:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

New York'taki BM binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Guterres eylülün "çok taraflı diplomasi" ayı olacağını ifade ederek, kendisinin Kenya'daki Afrika İklim Zirvesi, Endonezya'daki Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) - BM Zirvesi, Hindistan'daki G20 Zirvesi ve Küba'daki Çin-G77 Zirvesi'ne katılacağını bildirdi.

New York'ta ise BM 78. Genel Kurulu'nun gerçekleşeceğini anımsatan Guterres, burada Ukrayna'da barışa ilişkin çok büyük bir gelişme beklemediğini ifade etti.

"ÜMİT HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ ANCAK..."

Guterres, "Ümit hiç bir zaman bitmez ancak yakın gelecekte Ukrayna'da barış mümkün görünmüyor. Aksine inandığımı söylesem yalan söylemiş olurum." diye konuştu.

BM Genel Sekreteri, bu nedenle Ukrayna'daki savaşın olumsuz etkilerini azaltmanın önem taşıdığını dile getirdi.

"ASKERİ HÜKÜMETLER KRİZLERİ DERİNLEŞTİRİYOR"

Afrika kıtasındaki gelişmeler hakkında da konuşan Guterres, kıtada çok sayıda ülkenin önemli yönetişim sorunlarıyla mücadele ettiğini kaydetti.

Guterres, "Ancak askeri hükümetler çözüm sağlamıyor, sorunları artırıyor. Krizleri çözemiyor, daha da derinleştiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bölgedeki ülkelere güvenilir demokratik kurumlar inşa etme çağrısında bulunan Guterres, hukukun üstünlüğünün öneminin de altını çizdi.

Guterres, farklı Afrika kökenli bölgesel örgütlerin diplomasi çabalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda Afrika'da sorunların temeline inilmesi için gerekli koşulların sağlanması gerektiğine işaret eden Guterres, kıtadaki en temel problemin yetersiz kalkınma olduğunu ifade etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • DOBRA 7 ay önce Şikayet Et
    darbeciler abd yanlısı olsaydı karşı çıkmazdınız. hiçbir ilkeniz yok, varsa yoksa çıkarınız. afrika sömülürken sessiz kalan sizler, ne zaman ki çıkarınız tehlikeye girdi karşı çıktınız. şeytan sizi görse dünyada işim kalmadı der
    Cevapla
  • mansur 7 ay önce Şikayet Et
    utanmadan çıkıyor ve konusuyor yıllardır afrika sömürülürken insanlar açlık ve hastalıktan ölürken sömürgecilere sesiniz çıkmadı onlara toz kondurmadınız şimdi afrikalılar başkaldırınca sesiniz çıkmaya başladı
    Cevapla
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    Soysuzlar Afrika Ülkeleri onlarca yıldır sömürülürken sesiniz çıkmıyor, baş kaldırmaya başlayınca hop oturup hop kalkıyorsunuz
    Cevapla
  • Das 7 ay önce Şikayet Et
    Ukraine de baris istemiyor bm seytanlari anlasma saglanacakti engel oldular savas devam etti Cok insan hayatini kaybetti nato seytanlari gürcistani sattigi gibi Ukraine satti
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    işinize gelmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti