ABD'den son dakika İsrail açıklaması! Netanyahu'nun restine yanıt gecikmedi!

Beyaz Saray, İsrail ordusunun Gazze'de yürüttüğü "askeri operasyonların" uygulanma şekline ilişkin endişelerini Tel Aviv'e ilettiğini bildirdi.

ABD'den son dakika İsrail açıklaması! Netanyahu'nun restine yanıt gecikmedi!
ABD'den son dakika İsrail açıklaması! Netanyahu'nun restine yanıt gecikmedi!
GİRİŞ 14.12.2023 01:10 GÜNCELLEME 14.12.2023 01:13
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki son durumu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamaları ve Joe Biden yönetiminin bölgedeki duruma yaklaşımını değerlendirdi.

'İSRAİL'İN ASKERİ OPERASYONLARI KONUSUNDA ENDİŞELERİMİZ VAR'

Kirby, İsrail'e olan desteklerini yinelerken ve ilk saldırıyı 7 Ekim'de Hamas'ın başlattığını savunurken İsrail ordusunun sivil kayıpları konusunda daha hassas olması gerektiğini dile getirdi.

İsrail'in Gazze'de devam eden ve Netanyahu'nun her fırsatta durmayacağını belirttiği saldırılarına ilişkin, "Bu konuda endişelerimiz var ve biz (İsrail'in) askeri operasyonunun icrası konusundaki endişelerimizi ilettik." değerlendirmesini yapan Kirby, İsrail ordusunun sivil can kayıplarını önleme konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.

'İSRAİLLİLERİ HASSAS VE DİKKATLİ OLMALARI KONUSUNDA SÜREKLİ TEŞVİK EDİYORUZ'

ABD Başkanı Joe Biden'ın da Gazze'deki sivil kayıpları konusundaki endişelerini dile getirdiğini hatırlatan Kirby, "İsraillileri olabildiğince hassas ve dikkatli olmaları konusunda sürekli teşvik ediyoruz. Başkan da İsrail'in bir dostu olarak bu konudaki endişelerini dile getirdi." yorumunu yaptı.

BIDEN, NETANYAHU'YA ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMİŞTİ

İsrail ordusunun Hamas'ın peşinden gitmeye devam edeceğini ancak bunu yaparken aynı zamanda sivilleri hedef almamasının çok önemli olduğunu belirten Kirby, Biden yönetiminin iki devletli çözüme inandığını ve bu bağlamda siyasi çözüm için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

ABD Başkanı Biden, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de "ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü bombalamalar" sebebiyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükumetini değiştirmesi gerektiğini söylemişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • Ismail 4 ay önce Şikayet Et
    Hep İsrail kendini savunma hakkı olduğunu dile getiren Amerikan Başkanı ve yetkililer İsrailin savunması Amerikanın desteği ile bütün gücüyle havadan karadan denizden sivillere çocuklara kadınlara saldırıyor ve buna yüzleri kizarmadan savunma diyebilecek kadar saçma sapan açıklama yapan yetkili merciler nasıl bir anlayışları olduğuna aklım ermiyor.
    Cevapla
  • bülent 4 ay önce Şikayet Et
    abd yine tiyatro oynuyor israil tam emirlerini uymuyor sanki abd isterse abd destekli israil işgal ve katliyamını anında durdurur
    Cevapla
  • tekyeddin 4 ay önce Şikayet Et
    siyonistlerin tarih boyunca neden dışlandıklarını gazze de yaptıklarını görünce anladım
    Cevapla
  • tekyeddin 4 ay önce Şikayet Et
    siyonistlerin anladığı tek dil vardır. kısas. siyonistlerin öldürdüğü her insan için dünyanın herhangi bir yerindeki bir siyonistin tehlikede olduğuna inanmalıdır
    Cevapla
  • Gundi 4 ay önce Şikayet Et
    Şeytana bak daha hasasmiş milyonları deyil binleri öldürebilirsin.silahı desteği sen verdin Allah sizler için neler hazırladığı Allahin sözü haktır azabınız bol olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak