Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit: Pervasız eylemlere daha saldırgan karşılık vereceğiz

Kuzey Kore ABD'ye, askeri hareketliliği püskürtmek için daha saldırgan eylemler gerçekleştirme tehdidinde bulundu.

GİRİŞ 19.12.2023 10:29 GÜNCELLEME 19.12.2023 12:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin ABD ana karasını vurabilecek menzilde tasarlandığı iddia edilen en gelişmiş füzesinin üçüncü testinin ardından ABD öncülüğünde artan askeri hareketliliği püskürtmek için "daha saldırgan eylemler" tehdidinde bulundu.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kim, dün Kuzey'in üçüncü denemesini gerçekleştirdiği "Hwasong-18" kıtalararası balistik füzesinin testini izledi.

Kim'in, Pyongyang'ın "en güçlü stratejik temel saldırı araçlarının güvenilirliğinin yeniden doğrulandığı kaydedilen testten büyük memnuniyet" duyduğu aktarıldı.

Testin, ABD'nin "yanlış karar vermesi" halinde ülkesinin nasıl tepki verebileceğini gösterdiğini kaydeden Kim, "düşmanların pervasız ve sorumsuz askeri tehditlerini asla hafife almama ve onlara daha saldırgan eylemlerle güçlü biçimde karşılık verme" mesajı verdi.

"Ülkenin en güçlü silahı" olarak kabul ediliyor

ABD ana karasını vurabilecek menzilde tasarlandığı iddia edilen Hwasong-18, ülkenin en güçlü silahı olarak kabul ediliyor.

Nisan ve temmuzda da Hwasong-18'in fırlatma denemeleri yapılmıştı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Umarım Kuzey Kore ile Amerika birleşik devletleri savaşır da mazlumların intikamı alınır. İslam'a Müslümanlara musallat olmanın bedelini mutlaka ödeyecekler. Yaşasın cehennem İsrail Amerika İngiltere için.
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Ummadığın taş baş yarar derler bizim oralada
    Cevapla
  • yap hadi 4 ay önce Şikayet Et
    lütfen yap roket adam. yapabilirsin tarihe ismini altin harflerle yazdir. sen amerikayi yok edebilirsin
    Cevapla
  • Momser Kesut 4 ay önce Şikayet Et
    Dikkat ediyor musunuz ne Amerika ne de komşuları bu adamı bırakın muhtap almayı ciddiye dahi almıyorlar kendi söylüyor kendi dinliyor.Sadece volüm artırıcı hareketler başka bir sey değil,egosunu tatmin ediyor işte...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!