İsrail, Lübnan'ın güneyine "fosfor bombası" yağdırdı

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesini ağır topçu atışları ve ardından beyaz fosfor bombası ile vurdu.

İsrail, Lübnan'ın güneyine "fosfor bombası" yağdırdı
İsrail, Lübnan'ın güneyine "fosfor bombası" yağdırdı
GİRİŞ 20.12.2023 17:44 GÜNCELLEME 20.12.2023 17:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sınır bölgesindeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri Lübnan'ın Kefr Şuba ve Halta beldeleri arasındaki dağlık bölgeyi ilk önce ağır topçu atışlarıyla hedef aldı.

İsrail, aynı bölgeyi daha sonra art arda fırlatılan yoğun beyaz fosfor bombasıyla vurdu.

Saldırının ardından Kefr Şuba ve Halta beldeleri semalarında uzun bir müddet beyaz sis kütlesi görüldü.

Öte yandan Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail, sınırın bir başka bölgesinde yer alan Yarin, Mervahin, Nakura ve Cebel Lebbune beldelerinin etrafına topçu atışları ile saldırdı.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda şu ana kadar 117 Hizbullah mensubu, 24 Lübnanlı sivil ile 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü.

KAYNAK: TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15
  • Arif¹ 4 ay önce Şikayet Et
    Lübnan ne yapıyor peki. herkes gibi seyretmekle mi meşgul?
    Cevapla
  • 567 4 ay önce Şikayet Et
    önemli olan hizbullahın lübnan halkını silahlandırması lübnanın askeri yönden savaş ordusuda yönetimide savaştan korkmaması halk silahlandırılacak sonra zalimlerekarşı savaşılacak amaortada yok kimse korkaklar allah için kimse savaşıpölmüyor yaşamak daha tatlı geliyor şeytanca
    Cevapla
  • 543 4 ay önce Şikayet Et
    hizbullah lübnan halkını düşündüğü için sınırlı davranıyor yoksa abd israili yokeder denizaltılarınızda bütün güçlerinide ama olan lübnan halkıda ezilir lübnan halkı ortada adamgibi hizbullahın arkasında hyanında dursa vaşı başlat israile biz her türlü savaşa hazırız bizi silahlandırın savaşmak izstiyoruz allah için zalimlerekarşı deseler bambaşka olur tabii bilen bilmeyen ahmakça
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 4 ay önce Şikayet Et
    Şia israiloğullarının islamın içine soktuğu fitnedir.israil ajanı eli kanlı korkak katil beşere saltanatını iktidarını koruması için destek olan şia 2. Kerbela yaşanıp çocuk bebek demeden masum insanlar katledilirken,Aliye hüseyine söz verip ihanet ettikleri gb,laf üretip katliamı seyretmekte ihanetine devam etmekte.
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 4 ay önce Şikayet Et
    Hadi hizbo göster bakalım gücünü düşmanın geldi yoksa kardeşin mi bilemedim veyahut anahtarı direk verecekmisin.
    Cevapla
  • Acı gerçek 4 ay önce Şikayet Et
    Bu Araplar biz PKK PYD ile savaşırken bize yapmadık halt kalmadı iş İsrail' olunca sütten çıkmış ak kuzuya dönmüşler çıt yok hepsi İsrail in onları ne zaman edeceğini bekliyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!