AB, Kızıldeniz'deki gemilerin güvenliğinin sağlanmasında ABD'ye destek verecek

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kızıldeniz'de ABD öncülüğündeki "ticari gemilerin güvenliğini sağlama" misyonuna destek vereceklerini açıkladı.

AB, Kızıldeniz'deki gemilerin güvenliğinin sağlanmasında ABD'ye destek verecek
AB, Kızıldeniz'deki gemilerin güvenliğinin sağlanmasında ABD'ye destek verecek
GİRİŞ 21.12.2023 15:34 GÜNCELLEME 21.12.2023 15:34

AB, Kızıldeniz'deki gemilerin güvenliğinin sağlanmasında ABD'ye destek verecek. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kızıldeniz'de ABD öncülüğündeki "ticari gemilerin güvenliğini sağlama" misyonuna destek vereceklerini açıkladı.

BORRELL'DEN AÇIKLAMA

Borrell, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, olağanüstü toplanan AB Siyaset ve Güvenlik Komitesi (PSC) üye devletlerin, ABD'nin Kızıldeniz'deki misyonuna katkıda bulunmayı kabul ettiğini belirtti.

Paylaşımında, Husilerin Kızıldeniz'deki eylemlerinin "seyrüsefer özgürlüğü için tehdit olduğunu" vurgulayan Borrell, "Bugün çağrıda bulunduğum olağanüstü PSC toplantısında, üye devletler, ABD'nin Refah Muhafızı Operasyonu'na, Atalanta Korsanlıkla Mücadele Misyonu kapsamında katkıda bulunmayı kabul ettiler." ifadesini kullandı.

Borrell, bölgede konuşlandırılacak ek donanmayla bilgi paylaşımlarının yoğunlaştırılacağını kaydederek "Bu, AB'nin bir deniz güvenliği sağlayıcısı olarak rolünü göstermektedir. Sözlerimizi eylemlerle destekleyeceğiz." paylaşımında bulundu. Misyonda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Bahreyn, Kanada, İtalya, Fransa, Hollanda, Norveç ve Seyşeller gibi ülkelerin yer alacağı duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü