Kızıldeniz'de yüksek tansiyon: Gemisavar füzeler ateşlendi!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki İran destekli Husilerin, Kızıldeniz'e 2 gemisavar füzesi fırlattığını duyurdu.

Kızıldeniz'de yüksek tansiyon: Gemisavar füzeler ateşlendi!
Kızıldeniz'de yüksek tansiyon: Gemisavar füzeler ateşlendi!
GİRİŞ 03.01.2024 09:25 GÜNCELLEME 03.01.2024 11:38
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki İran destekli Husilerin, Kızıldeniz'e 2 gemisavar füzesi fırlattığını duyurdu.

CENTCOM'un X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Husilerin, Yemen'de kontrolleri altındaki bölgeden Kızıldeniz'e 2 gemisavar füze fırlattığı bildirildi.

Bölgedeki ticari gemilerin füzelerin etkilerine dair bildirimde bulunduğu aktarılan açıklamada, söz konusu gemilerde herhangi bir hasar oluşmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu yasa dışı eylemler, onlarca masum denizcinin hayatını tehlikeye atmaktadır ve uluslararası ticaretin serbest akışını kesintiye uğratmayı sürdürmektedir. Bu, 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz'in güneyindeki ticari gemilere yönelik 24. saldırıdır." ifadelerine yer verildi.

KIZILDENİZ'DE SALDIRILAR

Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri ise 19 Kasım'da X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Ardından Husiler, Babu'l Mendeb Boğazı'nda "Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.

İsrailli denizcilik şirketi ZIM de 29 Kasım'da yaptığı açıklamada, Umman Denizi ve Kızıldeniz'deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek gemilerinin Mısır'daki Süveyş Kanalı'nı kullanmayacağını duyurmuştu.

Son dönemlerde Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi de Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, 6 Aralık'ta Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Uğur Yavuz 3 ay önce Şikayet Et
    Gemide çalışanlar mahsumda Gazze'de ölen binlerce çocuklar mahsun değilmiydi husiler çok iyi yapıyor o zaman savaşı durduracan kimseye zarar gelmiyecek
    Cevapla
  • Ya Hak 3 ay önce Şikayet Et
    Yemen sende boşmuşsun.ayni İran taktiği.konuş konuş dur.attim vuruyorum.vuracam.attik ama ölen yok yaralı yok.
    Cevapla
  • Abdullah 3 ay önce Şikayet Et
    Yemenin suçu ne acaba ellerindeki imkan neyse onu kullanıyor senin son teknoloji silahların ne iş yapiyor sen de bir tane attta göreyim yigitligini
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    ABD savaşı başka alanlara taşımak ve alan genişletmek için yeni hikayeler yazıyor.
    Cevapla
  • battıyor sonunda 3 ay önce Şikayet Et
    uçak gemisi fortt vurulmuş batıyorrrrrrrrrrrrrr dünyaya müjde olsun
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    abd uçak gemisi battımı ????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!